جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

کاربرد هوش تجاری در صنایع: بهبود عملکرد صنایع با کمک BI

تحلیلگرا بودن نرم افزارهای مرتبط با هوش تجاری (Business Intelligence) یکی از عواملی است که باعث می‌‌شود هوش تجاری در صنایع مختلف و مدیران کسب و کارها از اهمیت بالایی برخوردار شود. پیاده‌سازی هوش تجاری باعث از بین رفتن فاصله میان مدیران میانی و مدیران ارشد می‌شود و از طریق برقراری ارتباطات اطلاعاتی، مدیران در هر سطحی که باشند، در هر لحظه دسترسی به داده‌های با کیفیت بالا که نیاز دارند را خواهند داشت.
کاربرد هوش تجاری در صنایع

آنچه در این مقاله میخوانید :

تحلیلگرا بودن نرم افزارهای مرتبط با هوش تجاری (Business Intelligence) یکی از عواملی است که باعث می‌‌شود هوش تجاری در صنایع مختلف و مدیران کسب و کارها از اهمیت بالایی برخوردار شود. پیاده‌سازی هوش تجاری باعث از بین رفتن فاصله میان مدیران میانی و مدیران ارشد می‌شود و از طریق برقراری ارتباطات اطلاعاتی، مدیران در هر سطحی که باشند، در هر لحظه دسترسی به داده‌های با کیفیت بالا که نیاز دارند را خواهند داشت.

صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز، هتلداری، گردشگری، بازاریابی، بانکداری و سایر صنایع، تنها بخشی از یک دایره گسترده از کسب و کارها هستند که از این فناوری، یعنی هوش تجاری، بهره می‌برند. در این مقاله، تمرکز ما بر روی بررسی کاربردهای هوش تجاری در صنایع مختلف است. لطفاً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مطالعه بیشتر: آشنایی با عملکرد نرم افزار مدیریت عملکرد سازمانی

هوش تجاری چیست؟

هوش تجاری چیست

قبل از اینکه به کاربرد هوش تجاری در صنایع اشاره کنیم برای درک بهتر موضوع ابتدا به تعریف هوش تجاری پرداخته ایم. هوش تجاری؛ تجزیه و تحلیل‌های تجاری، داده کاوی، تجسم داده ها، ابزارها و زیرساخت‌های داده و بهترین شیوه‌ها را ترکیب می‌کند تا به شرکت‌ها کمک کند تا تصمیمات مبتنی بر داده‌های بهتر را اتخاذ کنند. در عمل، زمانی که دید جامعی از داده‌‌های سازمان خود داشته باشید و از آن داده ‌ها برای ایجاد تغییر، حذف ناکارآمدی‌‌ها و انطباق سریع با تغییرات بازار یا عرضه استفاده کنید، می‌‌دانید که از هوش تجاری مدرن برخوردار هستید. راه‌حل ‌های مدرن BI، انعطاف‌ پذیری سلف ‌سرویس، داده ‌های کنترل ‌شده در پلت‌ فرم ‌های مورد اعتماد، کاربران توانمند کسب ‌و کار و سرعت به بینش را در اولویت قرار می‌‌دهند.

مطالعه بیشتر: هوش تجاری چیست و چگونه به سازمانها سود می‌رساند؟

صنایع، چگونه از هوش تجاری استفاده می‌کنند؟

صنایع، چگونه از ابزار هوش تجاری استفاده می‌کنند

در سال 2020، شرکت مشاوره و تحقیقات بازار Gartner اعلام کرد که استفاده از پلتفرم‌‌های تحلیلی و هوش تجاری در صنایع مختلف در حال افزایش است. در این گزارش، دلیل این افزایش توضیح داده شده است. کاربرد هوش تجاری به صورت سرویس، قابلیت تجزیه و تحلیل افزوده و همچنین هزینه نرم‌افزاری پایین، به عنوان عواملی که باعث افزایش استفاده از این فناوری می‌‌شوند، ذکر شده است.

یکی از عوامل موثر در رشد روزافزون فناوری تحلیلی، گسترش هوش تجاری تعبیه شده (Embedded BI) در فرآیند تصمیم‌ گیری است. در این روش استفاده از هوش تجاری تعبیه شده، نرم‌افزارهای BI را در سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)، سیستم‌های مدیریت منابع سازمانی (ERP) و دیگر برنامه‌های تجاری تعبیه می‌‌کند. این قابلیت به کاربران نهایی امکان می‌دهد تا بتوانند داده ‌ها را بدون نیاز به تعویض به ابزارهای جداگانه تحلیل کنند.

از خدمات هوش تجاری در صنایع مختلف می‌ توان در عملیات ‌های مختلفی از جمله فروش و بازاریابی، مدیریت زنجیره تأمین، منابع انسانی (HR) و سایر عملیات تجاری استفاده کرد. همچنین، این فناوری به عنوان یک ابزار مؤثر برای پشتیبانی از فیلتر کردن و تحلیل داده‌‌ها در سیستم ‌های تجارت الکترونیک، اپلیکیشن ‌های تلفن همراه، پورتال ‌های آنلاین و سایر برنامه‌‌های کاربردی استفاده گسترده‌‌ای دارد.

مطالعه بیشتر: نقش هوش تجاری (BI) در فناوری اطلاعات

هوش تجاری در چه صنایعی کاربرد دارد؟

هوش تجاری در چه صنایعی کاربرد دارد

همانطور که اشاره شد، استفاده از تجزیه و تحلیل بلادرنگ (Real-Time) و استفاده از ویژگی ‌های قدرتمند و پیش ‌بینی آینده در حوزه داده و تجزیه و تحلیل، وظیفه تنها متخصصان و مهندسان داده نیست. سیستم‌‌های هوش تجاری (BI) زیر ساختی را فراهم می‌‌کنند که افراد با دانش کمتر هم بتوانند از این قابلیت ‌ها استفاده کنند و به راحتی آن‌‌ها را درک کنند. این فناوری در صنایع مختلف به کار می‌‌رود و خدماتی چندان گسترده ارائه می‌ کند، به طوری که حتی در حوزه هوش تجاری روانشناسی نیز کاربردهایی دارد. در زیر مواردی از کاربردهای هوش تجاری در صنایع مختلف آورده شده است:

1) هوش تجاری در بانکداری

در تصمیم‌گیری‌های مربوط به تأیید درخواست وام‌ها مانند وام مسکن، بانک‌ها از هوش تجاری (BI) به منظور کمک در ارزیابی ریسک ‌های مالی استفاده می‌‌کنند.

در کل، بانک ‌ها و سایر مؤسسات خدمات مالی از تجزیه و تحلیل سبد مشتریان استفاده می‌‌کنند تا در برنامه ‌ریزی تلاش‌‌های فروش متقابل، با هدف ترغیب مشتریان به خرید محصولات اضافی، کمک کنند.

نشان دادن اهمیت نقش هوش تجاری در بازاریابی خدمات بانکی، به وضوح موضوعی است که کاربردهای هوش تجاری در صنعت بانکداری را در چهار حوزه افزایش بهره وری عملیاتی، حفظ و تقسیم‌بندی مشتریان، و مدیریت ریسک در این صنعت تسهیل می‌کند.

مطالعه بیشتر: از آخرین وضعیت اندازه بازار هوش تجاری چه می‌دانید؟

2) کاربرد هوش تجاری در صنعت بیمه

بیمه گران به ابزارهای هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل ریسک‌‌ها در هنگام بررسی برنامه‌‌های بیمه عمر، حوادث، خودرو و بیمه ساختمان نیاز دارند. در صنعت بیمه، هوش تجاری به شرکت‌‌های بیمه در آنالیز سیاست ‌ها و تصمیم ‌گیری در قیمت ‌گذاری نیز کمک می‌‌کند. در جزئیات بیشتر، هوش تجاری و قابلیت پیش‌ بینی و مدیریت ریسک بیمه گران، منجر به کاهش خسارت ‌ها و خطرات مالی می‌‌شود. به عنوان مثال، الگوریتم ‌های هوش تجاری می‌‌توانند الگوهای رفتاری مشتریان یا تحولات آب و هوایی که منجر به وقوع رویدادهای بیمه ‌ای می‌‌شوند، شناسایی کنند.

3) کاربرد هوش تجاری زمینه درمان و پزشکی

در بیمارستان‌ ها، سیستم ‌های هوش تجاری به منظور تجزیه و تحلیل نتایج وضعیت بیماران و نرخ بستری مجدد، به عنوان بخشی از فرآیند بهبود مراقبت از بیماران استفاده می‌‌شوند. همچنین، داشبورد KPI بیمارستان بر اساس داده‌های عمومی بیمارستان مانند تعداد کل بیماران، هزینه‌‌های درمان، زمان انتظار و سایر موارد، تمرکز دارد. ارزیابی اطلاعات جمع‌آوری شده نیاز به زمان زیادی ندارد و هوش تجاری در حوزه سلامت، تمامی جنبه ‌های مهم عملکرد بهینه مراکز درمانی و ارائه درمان با کیفیت بالا را پوشش می‌ دهد.

4) هوش تجاری در صنعت خودروسازی

استفاده از داشبورد‌های انعطاف‌پذیر هوش تجاری به طراحی آسان و مدیریت ساده خطوط تولید کمک می‌کند. به واسطه کاربرد هوش تجاری در صنایع خودروسازی، دسترسی به داده‌های مشتری به صورت ابری و از راه دور ممکن می‌‌شود. این ابزار، منجر به ارتقای رضایت مشتری، ایجاد بینش جدید در فروش، کشف راه‌‌های نوین در خدمت‌ رسانی به مشتری، افزایش بهره ‌وری و بهبود ارتباطات و بهره‌ مندی از مزایای بسیار دیگری می‌‌شود.

مطالعه بیشتر: تصمیم گیری مبتنی بر هوش مصنوعی

5) هوش تجاری در صنعت گردشگری

در صنعت گردشگری، هوش تجاری به این صورت استفاده می‌شود که داده‌‌ها از منابع مختلف مانند شرکت‌‌های مسافرتی، پورتال‌‌های آنلاین، وب ‌سایت ‌های خصوصی و رسانه ‌های اجتماعی جمع ‌آوری و ترکیب می‌‌شوند. این ترکیب اطلاعات، به ما امکان می‌ دهد به الگوهای مشتریان جدیدی دست پیدا کنیم. با تحلیل این الگوها، می‌توانیم به علایق مشتریان نزدیک شویم و تصمیمات تجاری بهتری را اتخاذ کنیم.

6) کاربرد هوش تجاری طراحی معماری

شرکت‌‌های ساختمانی، طراحی و معماری برای مدیریت کارهای خود نیاز به دسترسی به داده‌های متنوعی دارند. این داده‌ها شامل امور مالی، نیازهای شرکت، مهلت ‌های کاری، تأمین‌کنندگان، تولیدات و سایر اطلاعات مربوط به عملکرد شرکت می‌باشد. با انتخاب راه حل هوش تجاری و ایجاد داشبورد‌های کنترل و تحلیل ساخت و ساز، این شرکت‌‌ها قادر خواهند بود تمامی جنبه ‌ها و نیازهای خود را بهبود بخشند و در مدیریت کارهای خود بهتر عمل کنند.

7) هوش تجاری و تولیدکنندگان

در فرآیندهای تولید، تهیه مواد و لوازم، مدیریت زنجیره تأمین و نظارت بر فرآیند تولید، ابزارهای هوش تجاری (BI) به عنوان یک ابزار مؤثر و کارآمد توسط تولیدکنندگان استفاده می‌‌شوند.

8) کاربرد هوش تجاری BI برای خرده فروشان

خرده‌فروشان از فناوری هوش تجاری و ابزارهای تجزیه و تحلیل مدرن بهره می‌ برند تا بتوانند برنامه ‌ریزی بهتری برای تبلیغات محصول و کمپین ‌های بازاریابی خود داشته باشند. علاوه بر این، این ابزارها به خرده‌فروشان امکان مدیریت بهتر موجودی و تأمین محصول را نیز فراهم می‌کنند. از این رو، ارتباط بین هوش تجاری و صنعت خرده‌فروشی در این دو زمینه وجود دارد.

مطالعه بیشتر:هوش تصمیم گیری: چیست؟

مزایای هوش تجاری برای صنایع چیست؟

مزایای هوش تجاری

هر کسب و کاری هدفی دارد که شامل تبدیل داده ‌ها به بینش‌‌های عملی و عملکردی بهتر از معیارهای تعیین شده می‌باشد. انجام این فرآیند به سازمان‌‌ها این امکان را می‌‌دهد که پایه ‌ای قوی برای تضمین توسعه پایدار، ایجاد درآمد بیشتر و به همراه آن، صرفه‌جویی در زمان داشته باشند. از جمله مزایا هوش تجاری در صنایع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مطالعه بیشتر: مزایای هوش قابتی برای صنایع چیست؟

1-قابل اجرا در هر بخش تجاری یا صنعت

یک مدیر صنعتی یا تجاری ممکن است نیاز داشته باشد تا به داده ‌ها از بخش ‌های مختلف سازمان یا شرکت، مانند بازاریابی و فروش، دسترسی پیدا کند. این دسترسی به او کمک می‌‌کند تا تصمیمات بهتر و آگاهانه ‌تری در سطح کلان سازمان اتخاذ کند. راه‌حل ‌های هوش تجاری قابلیت ‌ها و امکاناتی دارند که به راحتی در هر صنعتی قابل پیاده‌سازی هستند.

مطالعه بیشتر: هوش سازمانی چیست؟

2-قابل استفاده برای تحلیلگران و کاربران تجاری در هر سطحی

ابزار‌های سلف سرویس هوش تجاری به کاربران تجاری متوسط، تحلیلگران و متخصصین حرفه‌ای امکان می‌دهند تا به راحتی از آن‌ها برای تحلیل داده استفاده کنند. کاربرد هوش تجاری به گونه‌ای است که هر کارمند، بدون توجه به سطح دانش خود، می‌تواند داشبورد‌های آنلاین و تصویرسازی داده را درک و ایجاد کند.

مطالعه بیشتر: هوش مصنوعی چطور به مدیران پروژه کمک خواهد کرد؟

و در آخر…

استفاده از راه کارهای هوش تجاری، به مدیران سازمان ‌ها و صنایع مختلف امکان می‌‌دهد تا با استفاده از شاخص ‌های کلیدی عملکرد (KPI) و تحلیل دقیق آن ها، به طور جامع و جزئی به وضعیت سازمان در ابعاد مختلف آگاهی پیدا کنند. این راهکارها به مدیران کمک می‌ کنند تا فرصت ‌ها و تهدیدهای ایجاد شده در کسب و کار را شناسایی کرده و با تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات، اقدامات بهبودی را برای بهبود عملکرد و افزایش کارایی کسب و کار خود اتخاذ کنند.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

داشبورد مدیریتی، معیارها و اطلاعات کلیدی را به صورت گرافیکی و قابل فهم نمایش می‌دهد. مدیران می‌توانند با استفاده از این داشبورد، به سرعت تصمیمات تاکتیکی و استراتژیک را بر اساس اطلاعات قابل اعتماد بگیرند.
آینده هوش مصنوعی (AI) امروزه به یک جنبه مهم تبدیل شده است. همین یک دهه پیش، فناوری هوش مصنوعی چیزی خارج از داستان علمی تخیلی به نظر می‌رسید. امروزه بدون اینکه متوجه باشیم از آن در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم از تحقیقات هوشی گرفته تا تشخیص چهره و تشخیص گفتار و اتوماسیون. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (M.L.) روش‌های محاسباتی سنتی را در اختیار گرفته ‌اند و تعداد صنایع را که عملیات روزانه خود را انجام می‌دهند تغییر داده است. از تحقیق و تولید گرفته تا نوسازی جریان‌های مالی و مراقبت‌های بهداشتی. هوش مصنوعی پیشرو همه چیز را در مدت زمان نسبتاً کوتاهی تغییر داده است. بنابراین، آینده هوش مصنوعی چیست؟
این سوال که هوش تجاری در فناوری اطلاعات چگونه جهت رشد و بهره وری استفاده می‌شود به عنوان یک سوال مهم امروزه مطرح است. سازمان‌ها حجم زیادی از داده‌ها را نگهداری و تجزیه و تحلیل می‌کنند. بخش‌های فناوری اطلاعات به سرعت در حال پر شدن از درخواست‌های گزارش دهی، آموزش و پشتیبانی کاربران هستند. ابتکارات هوش تجاری (BI) کلید کاهش حجم گزارش‌دهی موقت تحلیلگران، کاهش زمان پشتیبانی میز کار و افزایش امنیت داده‌های سازمان است. هوش تجاری فرآیند ذخیره سازی، دسترسی، تجزیه و تحلیل و تجسم داده‌ها برای اتخاذ تصمیمات تجاری بهتر است. BI و فناوری اطلاعات با مدیریت اطلاعات و داده‌ها سروکار دارند. هوش تجاری سلف سرویس به IT امکان می‌دهد به جای واکنش به هر درخواست گزارش و تماس پشتیبانی، فعال‌تر باشد و بر نظارت تمرکز کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن