جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

داشبورد مدیریتی و مزایای استفاده از آن چیست؟

داشبورد مدیریتی، معیارها و اطلاعات کلیدی را به صورت گرافیکی و قابل فهم نمایش می‌دهد. مدیران می‌توانند با استفاده از این داشبورد، به سرعت تصمیمات تاکتیکی و استراتژیک را بر اساس اطلاعات قابل اعتماد بگیرند.
داشبورد مدیریتی

آنچه در این مقاله میخوانید :

داشبورد مدیریتی
داشبورد مدیریتی

داشبورد مدیریتی چیست؟

 

داشبورد مدیریتی، معیارها و اطلاعات کلیدی را به صورت گرافیکی و قابل فهم نمایش می‌دهد. مدیران می‌توانند با استفاده از این داشبورد، به سرعت تصمیمات تاکتیکی و استراتژیک را بر اساس اطلاعات قابل اعتماد بگیرند. این داشبوردها به تیم‌ها کمک می‌کنند تا پیشرفت و موفقیت معیارهای شرکت را پیگیری کنند و مدیران را در تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر داده‌ها یاری می‌دهند. این ابزار ‌به شما کمک می‌کند وضعیت جاری کسب و کار خود را به روشی مناسب، ساده و قابل فهم درک کنید.

داشبوردهای مدیریتی، شامل نمودارها، تصاویر، جداول و داده‌های عددی هستند که به مدیران ابزارهای مهمی را فراهم می‌کنند تا در فرآیندهای مدیریتی استفاده کنند و عملکرد سازمان را بهبود بخشند. داشبوردها امکان می‌دهند تا مدیران بر اساس اهداف تجاری آینده تصمیماتی بگیرند و با استفاده از تحلیل داده‌ها و شاخص‌های عملکرد کلیدی (KPIها)، بهبودهای لازم را در پروژه‌ها و استراتژی‌ها اعمال کنند.

داشبورد مدیریت ابزاری کارآمد برای مدیران است تا بتوانند خلاصه ای از گزارشات متنوع موجود در سازمان را مشاهده کرده و مشکلات عملکرد را شناسایی کنند.

داشبورد مدیریتی
داشبورد مدیریتی

مزایای نرم افزار داشبورد مدیریتی:

 

نرم افزار داشبورد مدیریتی این امکان را به مدیران سازمان می‌دهد که در هر لحظه عملکرد سازمان خود را مشاهده کرده و وضعیت آن‌ را نسبت به هدف نهایی پایش کنند. با استفاده از داشبورد مدیریتی مدیران سازمان قادر خواهند بود به سادگی در یک محیط زیبا و غیر پیچیده، بر بخش‌ها و یا واحدهای تحت مدیریت خود نظارت کامل و به روز داشته باشد. از نرم افزار داشبورد می‌توان برای فیلتر کردن داده‌ها و اطلاعات ناخواسته استفاده کرد تا اطمینان حاصل شود که KPIهای اصلی به دست آمده با مخاطبان مورد نظر مرتبط هستند.

طیف گسترده ای از مزایا وجود دارد که می توانند در هر زمانی اعمال شوند، ما یک لیستی از مهم ترین مزایای نرم افزار داشبورد مدیریتی را تهیه و منتشر کرده ایم:

1)بهبود در تصمیم گیری:

امکان تصمیم گیری آگاهانه و برنامه‌ریزی جامع استراتژیک توسط مدیران کسب و کار  و دسترسی فوری به اطلاعات در یک نگاه به این معنی است که کسب و کارها می توانند به سرعت تصمیم بگیرند و اقدام کنند. نیازی به درخواست داده از توسعه دهندگان نیست ، منتظر داده ها باشید ، گزارش را دریافت کنید و سپس اقدام کنید. در عوض، گزارش‌های داشبورد مدیریتی را می‌توان به راحتی بین کاربران به اشتراک  گذاشت.

2)صرفه جویی در زمان:

بدون نرم‌افزار داشبورد مدیریتی، کسب‌وکارها ساعت‌های بی‌شماری را صرف ورود به سیستم‌ها می‌کنند تا گزارش‌های فردی را اجرا و قالب‌بندی کنند  اما داشبورد مدیریتی همه اطلاعات را به صورت یکجا در اختیارتان قرار می دهد و  همچنین محیط داشبورد قابل اشتراک گذاری می باشد پس از اتلاف وقت برای دسترسی به آن‌ها و ارسالشان جلوگیری می‌شود.

داشبورد مدیریتی

3)افزایش و بهبود عملکرد کارکنان:

داشبورد مدیریتی به عنوان یک پلتفرم متمرکز عمل می کند و با اجازه دادن به اعضای تیم برای به اشتراک گذاشتن به روز رسانی ها، بازخوردها و بینش ها، همکاری را تقویت می کنند. این  همکاری بلادرنگ نه تنها ارتباطات را بهبود می بخشد بلکه حس کار گروهی و مسئولیت مشترک را در بین شرکت کنندگان پروژه ارتقا می دهد افزون به این موضوع استفاده موثر از شاخص های کلیدی عملکردی که به سنجش سرمایه‌های انسانی سازمان‌ها می پردازد ودر ترسیم اهداف استراتژیک، اهداف کاری و اهداف مالی سازمان موثر است، ارزش منابع انسانی را برای سطوح بالاتر سازمان مشخص می کند .

4)افزایش سودآوری:

هنگامی که بدانید در کدام بخش از سازمانتان نیاز به بهبود و ترقی دارید ، منابع و انرژی و زمان خود را با خیال آسوده به پیشرفت آن بخش اختصاص می دهید .

5)بهبود ارتباطات خارج از سازمان:

از آنجا که داشبوردهای مدیریتی برای تامین اعتبارات مالی، ارائه گزارش به سرمایه گذاران و… مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند میزان ارتباط شما با مشتریان و تامین کنندگان را افزایش دهند.

6)مدیریت ریسک پیشگیرانه:

داشبوردهای مدیریتی با برجسته کردن خطرات و مشکلات احتمالی به عنوان سیستم های هشدار اولیه عمل می کنند و با استفاده از این رویکرد فعالانه، مدیران پروژه را قادراند  تا چالش‌ها را قبل از تأثیر منفی بر پروژه شناسایی کرده و به آنها رسیدگی کنند. همچنین امکان اجرای استراتژی های کاهش ریسک را فراهم می کند و از پیشرفت نرم تر پروژه اطمینان می دهد.

داشبورد مدیریتی

7)تقویت ارتباطات درون سازمانی و بیرون سازمانی:

از آنجایی که داشبورد مدیریتی امکان مشاهده عملکرد بخش‌های مختلف سازمان را به سادگی فراهم می‌کند و ابزارهای مناسبی برای بررسی عملکرد شرکت و پرسنل هستند از اینرو میتوان به‌ عنوان پرزنتیشن در جلسات شرکت استفاده شود. داشبورد مدیریتی ارتباط شما را با تأمین‌کنندگان و مشتریان را بهبود می‌بخشند و از آنها برای نشان‌دادن وضعیت سازمان به ذی‌نفعان نیز می‌توانید استفاده کنید. اگر سازمان شما به دنبال تامین اعتبارات مالی یا ارائه‌ی گزارش به اعضای هیئت‌مدیره و سرمایه‌گذاران است، داشبوردها ایجاد گزارش‌ها و سخنرانی‌های مختلف را بسیار آسان می‌کنند.

8)هزینه های پروژه هوشمندانه تر:

داده‌های مالی و بودجه‌ای که در داشبوردهای مدیریت پروژه ارائه می‌شوند، می‌توانند چیزهای زیادی در مورد فعالیت هزینه‌های پروژه به بینندگان بگویند. برای مثال، کاربران می‌توانند هزینه‌ها را پیگیری کنند تا قبل از اتمام پروژه از تجاوز به بودجه جلوگیری کنند و  به این ترتیب تیم ها می توانند عاقلانه بودجه بندی کنند و برنامه ریزی مالی نوآورانه تری را در آینده انجام دهند.

هدف از پیاده سازی داشبورد مدیریتی چیست؟

هدف اصلی از پیاده‌سازی داشبورد مدیریتی، ارائه داده‌ها و اطلاعات کلیدی به صورت قابل فهم و قابل تحلیل به مدیران و تصمیم‌گیران در یک سازمان است. در واقع، داشبورد مدیریتی به عنوان یک ابزار مهم در فرآیندهای تصمیم‌گیری و مدیریت استفاده می‌شود و اهداف متعددی را تحقق می‌بخشد که شامل موارد زیر می‌شود:

تسهیل فرآیندهای تصمیم‌گیری:

داشبوردهای مدیریتی اطلاعات مربوط به عملکرد سازمان را در قالب گرافیکی و آماری به مدیران ارائه می‌دهند. این اطلاعات به مدیران کمک می‌کنند تا تصمیم‌های بهتری بگیرند و به طور موثر‌تری برنامه‌ریزی کنند.

بهبود کارآیی و بهره‌وری سازمان:

با دسترسی آسان به اطلاعات کلیدی در زمینه‌های مختلف مانند فروش، مالی، منابع انسانی و غیره، مدیران قادرند به طور مستقیم عملکرد سازمان را مشاهده کنند و در صورت لزوم، اقداماتی برای بهبود کارآیی و بهره‌وری انجام دهند.

پیش‌بینی و پیشگیری از مشکلات:

داشبوردهای مدیریتی معمولاً از تحلیل داده استفاده می‌کنند تا الگوها و روندهای مختلف را شناسایی کنند. این اطلاعات به مدیران کمک می‌کند تا مشکلات را پیش‌بینی کرده و پیش‌گیری از آنها را در مراحل ابتدایی انجام دهند.

داشبورد مدیریتی

ارتقاء انعطاف‌پذیری سازمان:

با داشتن دسترسی به اطلاعات زمانی و به‌روز، مدیران می‌توانند سریعاً به تغییرات در محیط کسب و کار واکنش نشان دهند و استراتژی‌های خود را با توجه به شرایط جدید تطبیق دهند.

تسهیل ارتباطات و هماهنگی:

داشبوردهای مدیریتی معمولاً به صورت مرکزیترین نقطه ارتباطی بین مختلف بخش‌ها و واحدهای سازمان عمل می‌کنند. این ابزارها به ارتباطات بهتر و هماهنگ‌تر بین اعضای تیم کمک می‌کنند.

به طور کلی، هدف از پیاده‌سازی داشبورد مدیریتی بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری، کارآیی، انعطاف‌پذیری و هماهنگی سازمان است که در نهایت منجر به ارتقاء عملکرد کلی و دستیابی به اهداف استراتژیک سازمان می‌شود.

انواع داشبورد مدیریتی:

چهار نوع داشبورد مدیریتی وجود دارد: عملیاتی، استراتژیکی، تحلیلی و تاکتیکی. اما چگونه می توان فهمید که کدام نوع مناسب کسب و کار شماست؟

به طور خلاصه:
– داشبوردهای عملیاتی به شما می‌گویند چه اتفاقی در حال حاضر رخ می‌دهد
– داشبوردهای استراتژیک نشانگر شاخص‌های عملکرد کلیدی هستند
– داشبوردهای تحلیلی داده‌ها را برای شناسایی روندها پردازش می‌کنند
– داشبوردهای تاکتیکی بینش‌های دقیقی را در مورد پروژه‌های کوتاه‌مدت و اهداف بخش ارائه می‌دهند

داشبورد عملیاتی چیست؟

یک داشبورد عملیاتی به شما کمک می کند تا داده های زمان واقعی یا معاملات را در برابر معیارهای کلیدی و شاخص های کلیدی عملکرد، مانند عملکرد فروش و سطوح موجودی، نظارت کنید. یکی از قابلیت‌های بزرگ داشبوردهای عملیاتی این است که آن‌ها به طور مکرر به‌روز می‌شوند، حتی به صورت دقیقه‌ای!
داشبوردهای عملیاتی برای یکپارچه‌سازی در طول جریان کار روزانه شما طراحی شده‌اند. کارگران خط مقدم، سرپرستان و رهبران تیم بیشترین بهره را از این ابزارها می برند. آن‌ها اغلب شامل اطلاعات زمینه‌ای هستند، بنابراین کاربران می‌توانند داده‌ها را بررسی کرده و بینش‌ها را در نقش‌های مربوطه خود استفاده کنند.
شاخص‌هایی که می توانید در داشبورد عملیاتی ردیابی کنید:
شاخص‌های عملکرد وبسایت مانند کاربران جدید یا نرخ پرش
تعداد دنبال‌کننده یا نظرات در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی شما
بازدهی سرمایه تبلیغات برای پیگیری کارآمدی دلارهای تبلیغات دیجیتال شما

داشبورد استراتژیک چیست؟

داشبوردهای استراتژیک برای نظارت بر وضعیت شاخص‌های کلیدی عملکرد کلی مرتبط با کسب و کار، از جمله موقعیت بازار و سلامت مالی استفاده می‌شوند. برخلاف داشبوردهای عملیاتی، آن‌ها کمتر به‌روز می‌شوند زیرا بر روی روندها و اهداف بلندمدت تمرکز دارند.
مدیران اجرایی و افسران مدیریت ارشد می‌توانند به صورت هفتگی داشبوردهای استراتژیک را بررسی کنند تا پیشرفت پروژه‌های در حال اجرا را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنند که هر مرحله با اهداف استراتژیک همخوانی دارد.
بررسی‌های ماهانه، فصلی و سالانه به شما این امکان را می‌دهد که تصویر کلی را ببینید و به‌موقع پیش‌بینی کنید.
شاخص‌هایی که می توانید در داشبورد استراتژیک ردیابی کنید:
عملکرد مالی ماهانه،فصلی یا سالانه
نرخ رشد حساب و درآمد دوره‌ای ماهیانه
درآمد قبل از بهره، مالیات و استهلاک

داشبورد تحلیلی چیست؟

داشبوردهای تحلیلی به شما کمک می کنند حجم زیادی از داده ها را درک کنید. با استفاده از آن‌ها، کاربران می‌توانند روندها را ارزیابی کرده، پیش‌بینی‌ها را انجام دهند و اهداف را بر اساس داده‌های تاریخی تعیین کنند.

طبق سنت، تحلیلگران داده مسئول توسعه و طراحی داشبوردهای تحلیلی بودند. در طول سال‌ها، ابزارهای هوش تجاری یا BI با کد کم یا بدون کد مانند PowerMetrics راه را برای همه افراد در سازمان به منظور بهره‌وری حداکثری از داده‌ها باز کرده‌اند. از بازاریابان تا بنیان‌گذاران و مدیران اجرایی اکنون می‌توانند داشبوردهای تحلیلی بسازند و اطلاعات را به راحتی به اشتراک بگذارند.

شاخص‌هایی که می توانید در داشبورد تحلیلی ردیابی کنید:
ارزش قرارداد سالانه برای پیگیری مقدار دلاری که قرارداد مشتری متوسط ارزش دارد
اندازه‌گیری عادات هزینه‌ای شرکت با امتیاز کارآمدی فرایند بسمر
شناسایی افزایش کاربران فعال روزانه را در طول زمان

داشبورد تاکتیکی چیست؟

داشبوردهای تاکتیکی برای ارتباط برنامه‌ریزی استراتژیک و فعالیت‌های عملیاتی استفاده می‌شود. این ابزارها داده های زمان واقعی یا نزدیک به زمان واقعی را ارائه می دهند تا به کاربران کمک کنند تصمیمات آگاهانه ای بگیرند که بر اهداف و استراتژی های کوتاه مدت تأثیر می گذارند.
در حالی که داشبوردهای استراتژیک بر بینش‌های بلندمدت تمرکز می‌کنند و داشبوردهای عملیاتی بر فعالیت‌های روزانه نظارت می‌کنند، داشبوردهای تاکتیکی بینش‌های دقیقی را درباره عملکرد یک پروژه یا بخش خاص، از وضعیت و هزینه‌های بروز شده، ارائه می‌دهند. اساساً آنها پیشرفت ابتکارات را در برابر هدف‌ها و اهداف تعیین شده دنبال می کنند.
شاخص‌هایی که می توانید در داشبورد تحلیلی ردیابی کنید:
دستاوردهای به دست آمده برای پیگیری وضعیت پروژه‌ها و عملیات در حال اجرا
اهداف فروش یا کارآئی تولید و سایر شاخص های کلیدی عملکرد بخش خاص
زمان استفاده ماشین و بهره وری کارکنان برای بررسی استفاده از منابع

برای موفقیت نهایی، هر چهار نوع داشبورد را با هم ترکیب کنید.

کلام پایانی:

در این مقاله با داشبورد مدیریتی و مزیت هدف از پیاده سازی  آن آشنا شدیم و گفتیم داشبورد مدیریتی به شما کمک می‌کند تا بر کسب و کار خود مسلط شوید و همه جنبه‌های آن را در یک قاب ببینید و به شما کمک می کند در کوتاه ترین زمان تصمیم درست را بگیرید. امیدواریم در این مقاله با مزایای استفاده از داشبورد مدیریتی آشنا شده باشید. و در انتها به شما پیشنهاد می شود جهت بهره برداری از نرم افزار مناسب، نرم افزار داشبورد مدیریتی تسما را استفاده نمایید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

اکثر مدیران، تلخی پروژة ناموفق را تجربه کرده‌اند. در واقع، در نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه مدیریت پروژه در سال ۲۰۲۱، گزارش شده است که ۱۲ درصد از پروژه‌های سازمان آن‌ها در سال گذشته به‌عنوان شکست تلقی شده‌اند.
اندیشه و عمل به عنوان دو عنصر اساسی در موفقیت سازمان های استراتژی محور مطرح می‌شوند. اندیشه به عنوان مبنایی برای تصمیم‌گیری‌ها و راهبردهای سازمانی و اما عمل به عنوان اجرای این تصمیم‌گیری‌ها و راهبردها اهمیت دارد.
سیستم‌های مدیریت عملکرد به افراد کمک می‌کنند تا به طور پیوسته توسعه یابند - اما بیشتر شرکت‌ها بهترین روش‌ها را به کار نمی‌برند. یک مجموعه از انتخاب‌های طراحی تعریف شده می‌تواند به رهبران کمک کند تا به سمت جلو هدایت شوند.

3 دیدگاه دربارهٔ «داشبورد مدیریتی و مزایای استفاده از آن چیست؟»

  1. داشبورد مدیریتی یکی از اساسی ترین و مهم ترین ابزاری است برای تصمیم گیری مدیران. به نظرم در وضعیت الان نرم افزار داشبورد مدیریتی یکی از مهم ترین سامانه هایی است که باید در همه سازمان ها پیاده سازی شود.

  2. با سلام و وقت بخیر. ممنون از محتوای بسیار کامل و مفیدتون. به نظر بنده یکی از مهم ترین موضوعات در بحث داشبورد مدیریتی نرم افزار آن است. که نرم‌افزار داشبورد مدیریتی برای ارائه اطلاعات کلیدی و معیارهای عملکرد به مدیران و تصمیم‌گیران در یک سازمان باید از قابلیت‌های متعددی برخوردار باشد تا به طور موثر و کارآمد بتواند نیازهای مختلف سازمان را برآورده کند.

  3. وقتی صحبت از طراحی داشبورد های مدیریتی می شود، گزینه ها و انتخاب های بی پایانی برای تصمیم گیری وجود دارد. انتقال اطلاعات به روشی واضح و کاربرپسند، یکی از مهمترین جنبه های ایجاد یک داشبورد مدیریتی موفق است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن