مدیریت عملکرد در استارتاپها، فرایندی است که به منظور برنامهریزی، پیگیری و ارزیابی عملکرد یک استارتاپ انجام میشود. هدف اصلی این فرایند، حصول اطمینان از اینکه استارتاپ به سوی اهداف استراتژیک خود پیش میرود و عملکرد مطلوبی را به دست میآورد. برای مدیریت عملکرد، ابتدا باید اهداف و استراتژیهای استارتاپ مشخص شوند و سپس سنجههای عملکرد مناسب برای ارزیابی پیشرفت و موفقیت تعیین گردند. با استفاده از ابزارهای مدیریتی مانند شاخصهای عملکرد، داشبوردها و گزارشهای تحلیلی، عملکرد استارتاپ در مقابل اهداف تعیین شده مورد بررسی قرار میگیرد و اقداماتی برای بهبود عملکرد اتخاذ میشود. همچنین، ارتباط و هماهنگی مداوم با تیمها و اعضای استارتاپ، بهبود فرآیندهای کاری و پیشگیری از مشکلات نیز بخشی از مدیریت عملکرد استارتاپها محسوب میشود. مدیریت عملکرد در استارتاپها کمک میکند تا عملکرد خود را مداوم ارزیابی کرده و با توجه به نتایج به دست آمده، تصمیمات مناسبی را برای رشد و توسعه اتخاذ کند.
مطالعه بیشتر: آشنایی با نرم افزار عملکرد سازمانی تسما
استارتاپها چه نوع شرکتهای هستند؟
استارتاپها شرکتهای جوانی هستند که تازه فعالیت خود را شروع کردند و مراحل اول توسعه را طی میکنند. این شرکتها همواره به دنبال استراتژیهای رشد و تثبیت خود در بازار هستند.
طبیعت استارتاپها بشدت پویا و ریسک پذیر است و تنها 20 الی 30 درصد به پنجمین سال فعالیت خود میرسند. برای ماندن در بازار رقابتی زمان حال، شناسایی عوامل کلیدی موثر در بقاء و رشد بسیار حائز اهمیت است.
راه حل منابع انسانی برای پیشرفت استارتاپها چیست؟
بدلیل وجود رقابت فشرده در زمینه استارتاپ ها، منابع انسانی نقش مهمی در موفقیت و توسعه این شرکتها ایفا میکنند. در واقع افراد متخصص با مهارتها و دانشهای بالا میتوانند به بهبود عملکرد و پیشرفت سازمان تاثیر بگذارند. بنابراین مدیریت منابع انسانی و سرمایه گذاری در افراد سهم قابل توجهی در رشد و پیشرفت استارتاپها دارد. مدیریت عملکرد یکی از مهمترین پیشرفتهای اخیر در حوزه منابع انسانی است که راه حل مناسبی برای برنامه ریزی، اجرا و پیشرفت سازمان میباشد.
مطالعه بیشتر: مدیریت عملکرد موثر چیست؟
مدیریت عملکرد چگونه باعث موفقیت سازمان میشود؟
مدیریت عملکردفرایندی استراتژیک است که با بهبود عملکرد و افزایش تواناییهای اعضای تیم موجب موفقیت پایدار سازمانها میشود. مدیریت عملکرد سبب ایجاد فرهنگی میشود که در آن اعضای تیم، وظیفه بهبود مستمر فعالیتهای کسب و کار دارند.
مدیریت عملکرد تمامی اعضای تیم را شامل میشود و نه صرفا فقط مدیران؛ این بدان معناست که فرایندی مشترک بین مدیران و اعضای تحت مدیریت است. مدیریت عملکرد فرضیهای که فقط مدیران در مقابل عملکرد تیمهایشان پاسخگو هستند را رد میکند و در عوض بر این باورند که مدیریت عملکرد مسئولیتی مشترک بین مدیران و اعضای تیم است.
مطالعه بیشتر: ضرورت و اهمیت ارزیابی عملکرد سازمانی
چالش بزرگ در استارتاپها چیست؟ و چگونه میتوان به آن پاسخ داد؟
استارتاپها بدلیل اینکه تازه وارد بازار شدهاند با چالشهای زیادی روبرو هستند از جمله مهمترین چالشی که با آن روبرو هستند محدودیت منابع است.
مدیران با توجه به منابع محدود خود باید کارکنانی متخصص پرورش دهند. با سیستم مدیریت عملکرد میتوانند بطور منظم از کارمندان بازخورد بگیرند که بوسیله آن شکافهای مهارتی شناسایی و سپس آموزشهای هدفمند ارائه شود.
بازخورد منظم کارکنان و دادن فیدبک به آنها برای ماندن در مسیر و ایجاد بهبود بسیار مهم است زیرا سبب ارزش بخشیدن و هدفمند نمودن فعالیتهایشان خواهد شد. اگر کارکنان اهداف سازمان و راههای دستیابی آنها را درک نکنند ممکن است باعث سوءتفاهم، سردرگمی و عدم همسویی بین کارکنان و سازمان شود. به این ترتیب عملکرد شغلی خوب کارکنان، سازمان را به بهروری و اهداف کلی خود راحتتر خواهد رساند.
مطالعه بیشتر: ارزیابی عملکرد فصلی یا 4×4 چیست؟
مدیریت عملکرد چه تاثیراتی بر روی استارتاپها میتواند داشته باشد؟
مدیریت عملکرد با هدفگذاری دقیق، ارزیابی منظم و مستمر، آموزش و توسعه مهارت ها، ایجاد فرهنگ کار تیمی، تحلیل دادهها به استارتاپها کمک میکنند تا بهبود و رشد را تجربه کنند. در ادامه تاثیر هریک از این عوامل اشاره شده است:
از آنجایی که مدیریت عملکرد فرایندی تحولی، توسعهای و آینده نگر است، در استارتاپها ابزاری مهم بشمار میرود که در تعیین و رسیدن به اهداف کمک میکند. مدیریت عملکرد چارچوبی تعیین میکند که در آن مدیران از اعضای تیم خود حمایت میکنند، نه اینکه به آنها امر و نهی کنند. با اعمال مدیریت عملکرد مؤثر، استارتاپها میتوانند در مسیر موفقیت، رشد پایدار و عملکرد برتر پیشرو باشند و در صنعت رقابتی فناوری تمایز خود را ایجاد کنند.
آنچه استارتاپها میخواهند، یک سیستم مدیریت عملکرد بزرگ با مجموعهای از فرمها و دستورالعملها و برنامههای خشک نیست. در استارتاپها باید ابزارهایی بکار رود که متناسب با محیط پویای آنها به نیازشان پاسخ دهد.
مطالعه بیشتر: راهکارهای مدیریت عملکرد به منظور افزایش تعهد کارکنان
در هر سازمانی عوامل و مؤلفههایی هستند که موجب توسعه سرمایههای انسانی میشوند. مشاوره مدیریت عملکرد کارکنان همه ی این عوامل و مؤلفهها را تحت مدیریت قرار داده و باعث میشود افراد در جهت تحقق چشم انداز و استراتژی سازمان بیشتر تلاش کنند و در نهایت عملکرد مطلوبی از آنها به دست میآورد و از نتایج حاصل به عنوان سرمایه توسعه منابع انسانی بهرهبرداری مینماید.
مشاوره مدیریت عملکرد مزایای زیادی برای همه سازمانها از جمله استارتاپها دارد که بخشی از آنها اشاره شده است:
- تصمیم گیری در اداره کسب و کار خود
- ارائه رهبری
- بررسی نتایج
- تشخیص مشکلات
- تعیین اهداف و انتظارات
- ایجاد معیارهای چند سطحی
- اطمینان از همسویی اهداف
- تعریف عملکرد مالی
- مرتبط کردن نیازها با اقدامات مشتری
- درک محدودیت ها
- و…
مطالعه بیشتر: آنچه کارفرمایان و کارمندان باید درباره مدل شایستگی بدانند
نظام مدیریت عملکرد تا چه اندازه در سازمان شما اجرا شده و آیا اجرای آن با اصول استاندارد و علمی تطابق دارد؟ برای پاسخ به این سوال و مشاوره رایگان توسط تیم یسناپارس میتوانید با ما در تماس باشید.