جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

راهنمای کامل برای تعیین اهداف استراتژیک به همراه چند مثال

اهداف استراتژیک، اهداف بلند مدت و "تصویر بزرگ" برای یک تجارت است، نه یک تاکتیک کوتاه مدت که به یک مشکل یا چالش فعلی بپردازد. استراتژی ‌ها به کسب‌ و کار کمک می‌کنند تا نحوه عملکرد خود را بهبود بخشد و اهداف جدیدی را تعیین کند. این هدف گذاری به کسب و کار شما کمک می‌کند که تیم شما به طور منسجم در مسیر درست حرکت کند. اهداف راهی عالی برای انجام این کار هستند. برای اینکه اهداف موثر واقع شوند، باید قابل اندازه گیری باشند. نکته مهم فقط ایجاد اهداف نیست، بلکه ایجاد هدف استراتژیک است که به شما در انجام ماموریت کلی شرکت کمک می‌کند. در این مقاله به تعریف اهداف استراتژیک، انواع مختلف آن و چگونگی اجرای هدف‌های استراتژیک را در محل کار پرداخته ایم.
مدیریت استراتژیک

آنچه در این مقاله میخوانید :

اهداف استراتژیک، اهداف بلند مدت و “تصویر بزرگ” برای یک تجارت است، نه یک تاکتیک کوتاه مدت که به یک مشکل یا چالش فعلی بپردازد. استراتژی ‌ها به کسب‌ و کار کمک می‌کنند تا نحوه عملکرد خود را بهبود بخشد و اهداف جدیدی را تعیین کند. این هدف گذاری به کسب و کار شما کمک می‌کند که تیم شما به طور منسجم در مسیر درست حرکت کند. اهداف راهی عالی برای انجام این کار هستند. برای اینکه اهداف موثر واقع شوند، باید قابل اندازه گیری باشند. نکته مهم فقط ایجاد اهداف نیست، بلکه ایجاد هدف استراتژیک است که به شما در انجام ماموریت کلی شرکت کمک می‌کند. در این مقاله به تعریف اهداف استراتژیک، انواع مختلف آن و چگونگی اجرای هدف‌های استراتژیک را در محل کار پرداخته ایم.

 هدف استراتژیک چیست؟

 

مدیریت استراتژیک

اهداف استراتژیک چشم اندازهایی برای کسب و کار شما هستند که نتایج کمی یا کیفی دارند. این بدان معناست که دستیابی به هدف باید چیزی باشد که بتوانید با استفاده از داده‌هایی مانند افزایش اعداد، ارقام مالی یا نرخ بهره وری بهبود یافته اندازه گیری و پیگیری کنید. انواع مختلفی از مثال‌ها برای هدف‌های برنامه ریزی استراتژیک وجود دارد که می‌تواند مفید باشد. اینکه کدام اهداف را برای کار کردن انتخاب می‌کنید بستگی به این دارد که چه چیزی برای شما و شرکت شما سود بیشتری خواهد داشت.

برخی از کسب و کارها ترجیح می‌دهند برای اهداف کوتاه مدت یا بلند مدت برنامه‌های استراتژیک دقیق بنویسند، در حالی که برخی دیگر علاوه بر استفاده از یک ساختار اساسی، رویکردهای خاصی ندارند. برخی از برنامه ‌های استراتژیک دارای اهداف، استراتژی‌ها، اهداف و تاکتیک‌های ساده‌ای هستند، در حالی که برخی دیگر پیچیده‌‌تر بوده و دارای لایه ‌های متعددی می‌باشد. چگونگی ایجاد اهداف استراتژیک بستگی به این دارد که هدف شما چه سطحی از مسئولیت پذیری است، در چه چارچوب زمانی می‌خواهید آن‌ها را تکمیل کنید و فرهنگ سازمان چگونه است. مهم نیست که کدام راه را انتخاب می‌کنید، ایجاد برنامه و تعهد به آن مهم‌ترین بخش تعیین اهداف استراتژیک است.

 چرا اهداف استراتژیک مهم هستند؟

تعیین اهداف استراتژیک می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر موفقیت و بهره وری تیم شما داشته باشد. تمرکز و منابع یک تیم توسط هدف‌های استراتژیک آن هدایت می‌شود. همچنین آن‌ها اهداف مشخصی را در اختیار تیم قرار می‌دهند که کارکنان را متمرکز و با انگیزه نگه دارد.
در ادامه به چند نمونه از مزایای اهداف استراتژیک اشاره شده است:

  • تعریف اولویت ها
  • هدایت تخصیص منابع
  • هدایت ایجاد و نگهداری بودجه
  • تاثیرگذاری در تشکیل تیم ها
  • ایجاد تمرکز و انگیزه برای کارکنان
  • اطلاع رسانی اهداف بخش بازاریابی، روابط عمومی و منابع انسانی
  • ارائه داده‌های جامع مورد استفاده برای اندازه گیری نتایج یک تیم

برای مطالعه بیشتر: مدیریت راهبردی

 نمونه‌هایی از اهداف استراتژیک

چندین نوع خاص از اهداف استراتژیک وجود دارد. اینکه از کدام رویکرد استفاده می‌کنید کاملاً به نیازها و اهداف فردی تیم شما بستگی دارد. پیشرفتی که تیم شما به سمت اهدافی که انتخاب می‌کنید باید ردیابی آن ساده، ثبت آسان و نتایج قابل تشخیص باشد. در اینجا چند نمونه از برنامه‌های هدف استراتژیک وجود دارد که باید قبل از تعیین اهداف برای تیم خود در نظر بگیرید:

1- اهداف عینی

 

مدیریت استراتژیک

اهداف عینی، معیارهای قابل اندازه گیری و کمی هستند که نشان می‌دهند چه زمانی و چه مقدار محقق می‌شوند. پیشرفت به سمت اهداف باید به طور منظم ثبت شود. اگر اهداف قابل اندازه گیری نباشند، آن‌ها صرفاً فهرست وظایف هستند. عواملی که اهداف اندازه گیری می‌کنند عبارتند از عملکرد هدفمند، عملکرد پایه و تاریخ دستیابی به هدف.

اهداف عینی نمونه مهمی از اهداف استراتژیک هستند که برای ارتقای موفقیت ایجاد می‌شوند، زیرا پایه و اساس برنامه ریزی هستند. به عنوان مثال، افزایش رضایت مشتری از 80٪ به 90٪ تا پایان سال، که نتیجه آن به راحتی اندازه گیری و گزارش می‌شود.
مثال‌های بیشتری از اهداف عینی عبارتند از:

  • افزایش ارزش سهامداران تا سه ماهه آینده
  • کاهش هزینه‌های تولید تا سال آینده
  • تعادل بودجه شرکت قبل از شروع سال
  • حفظ حاشیه سود فعلی به مدت شش ماه
  • تضمین پنج معامله مشتری جدید تا پایان سال

2- زمینه اهداف

زمینه اهداف استراتژیک معمولاً از یک تا سه کلمه تشکیل شده است که برای سازماندهی برنامه‌های عملیاتی و استراتژیک استفاده می‌شود. شرکت‌هایی که دارای زمینه‌های استراتژیک هستند ممکن است به طور متوسط چهار تا شش زمینه مختلف داشته باشند. زمینه اهداف با انتخاب یک ایده ساده بر اتحاد یک تیم تمرکز می‌کند که همه اعضای تیم می‌توانند آن را درک و از آن حمایت کنند. اقدامات فردی لازم برای دستیابی به این نوع هدف باید به وضوح بیان شود. چرا که آن‌ها نسبتاً عمومی هستند.
در اینجا چند نمونه از زمینه اهداف آورده شده است:

  • ابتدا خدمات مشتری
  • برتری داشتن
  • بهینه کردن فرصت ها
  • بهبود و افزایش
  • رشد

3- بیانیه‌های هدف

بیانیه‌های اهداف استراتژی مفاهیم گسترده‌تری هستند که بیانیه چشم انداز سازمان را به چیزی که حساس‌تر و معنادارتر است تفسیر می‌کنند. هنگامی که در ارتباط با موضوعات استراتژیک استفاده می‌شود، بیانیه‌های هدف یک چشم انداز را به یک برنامه استراتژیک تبدیل می‌کند. بیانیه‌های هدف معمولاً تمرکز یک شرکت را به خود اختصاص می‌دهند و آن را برای یک تیم فردی قابل اجرا می‌کند.
چند نمونه از بیانیه‌های هدف عبارتند از:

  • افزایش بهره وری تیم
  • افزایش ترافیک وب
  • بهبود روابط با مشتری
  • افزایش گسترش جامعه
  • ابداع راه حل‌های جدید

4- استراتژی‌های مالی

 

مدیریت استراتژیک

وقتی صحبت از اهداف استراتژیک مالی می‌شود، یک راه خوب برای اندازه گیری موفقیت این است که تا یک تاریخ مشخص از وضعیت فعلی X به وضعیت مطلوب Y بروید. تعیین تاریخ مشخص، رسیدن به اهداف خاص را آسان‌تر می‌کند.

برای مطالعه بیشتر: برنامه استراتژیک

یک مثال هدف استراتژیک ورود به بازارهای جدید است، بنابراین شما باید هدف خود را برای ورود به بازارهای X،Y و Z در تاریخ مشخصی تعیین کنید. همچنین می‌توانید هدف خود را برای داشتن 15 بازار منطقه‌ای در یک تاریخ مشخص تعیین کنید. همه اینها اهداف یکسانی از ورود به بازارهای جدید دارند، اما اندازه گیری‌های مختلفی وجود دارد که بر نحوه اجرای استراتژی تأثیر می‌گذارد.
در ادامه چند نمونه دیگر اشاره شده است:

  • کاهش 10 درصدی ضایعات مالی در سال آینده
  • درآمد حاصل از معامله را تا قبل از شهریور سال آینده 12 درصد افزایش دهید
  • زمان انتظار مشتری را از 20 دقیقه به 10 دقیقه در 9 ماه کاهش دهید
  • بودجه بازاریابی را تا قبل از 30 اردیبهشت، 15 درصد کاهش دهید

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

در عصر حاضر، سازمان‌ها با چالش‌های متعددی نظیر تغییرات سریع تکنولوژیکی، نیازهای متنوع مشتریان و رقابت فزاینده مواجه‌اند. این مقاله به بررسی فرآیند فرمولاسیون استراتژی در مدیریت استراتژیک می‌پردازد و هدف آن کمک به سازمان‌ها در دستیابی به رشد پایدار و موفقیت مداوم در شرایط متغیر و پرتلاطم محیطی است. در بخش اول، مفهوم مدیریت استراتژیک و اهمیت آن در سطوح مختلف سازمان‌ها تحلیل می‌شود. سپس مراحل فرمولاسیون استراتژی، شامل تحلیل محیطی و درونی، تعیین اهداف و شناسایی ذینفعان، معرفی می‌شود.
بسیاری از کسب‌وکارها زمان و هزینه زیادی را صرف تهیه برنامه‌های استراتژیک خود می‌کنند. ما باید به اهمیت برنامه‌ریزی استراتژیک پی ببریم، اما این کار تنها به استراتژی، محدود نمی‌شود. چگونه می‌توان شکاف بین برنامه‌ریزی استراتژیک کسب‌وکار و اجرای آن را پر کرد؟ نرم‌افزار اجرای استراتژی، برنامه‌ای استراتژیک معمولی را به برنامه عملی تبدیل می‌کند و دردسرهای مرحله اجرا را از بین می‌برد و فرایندهای عملیاتی را ساده‌تر می‌کند. نرم‌افزار برنامه‌ریزی استراتژیک به شرکت‌ها کمک می‌کند تا برنامه‌های خود را اجرا کنند و راه‌حل‌های مدیریت کسب‌وکار پویایی را ارائه می‌دهد که به هر عضو سازمان دسترسی دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

فرم درخواست دمو راهنمای کامل برای تعیین اهداف استراتژیک به همراه چند مثال

برای دریافت دموی محصولات یسناپارس، لطفا فرم زیر را تکمیل نمائید.