جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

شاخص کلیدی عملکرد یا KPI چیست؟

ممکن است بشنوید که همکاران و مدیران شما در مورد شاخص‌‌های کلیدی عملکرد صحبت می‌کنند، اما ممکن است متوجه نباشید که این شاخص‌ها چیست. شاخص‌های کلیدی برای هر کسب و کار می‌تواند متفاوت باشد. شما باید به دقت شاخص‌هایی را که می‌خواهید در جهت اندازه‌گیری اهداف خود به کار ببرید و تصمیم بگیرید که کدام معیارها برای نظارت شرکت شما بسیار مهم است را انتخاب کنید. شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا موفقیت‌های خود را اندازه گیری کنند. در این مقاله، ما در مورد تعریف KPI، چرایی اهمیت آن، چگونگی توسعه KPI و ارائه چند مثال بحث خواهیم کرد.
شاخص کلیدی عملکرد یا KPI چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید :

ممکن است بشنوید که همکاران و مدیران شما در مورد شاخص‌‌های کلیدی عملکرد صحبت می‌کنند، اما ممکن است متوجه نباشید که این شاخص‌ها چیست. شاخص‌های کلیدی برای هر کسب و کار می‌تواند متفاوت باشد. شما باید به دقت شاخص‌هایی را که می‌خواهید در جهت اندازه‌گیری اهداف خود به کار ببرید و تصمیم بگیرید که کدام معیارها برای نظارت شرکت شما بسیار مهم است را انتخاب کنید. شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا موفقیت‌های خود را اندازه گیری کنند. در این مقاله، ما در مورد تعریف KPI، چرایی اهمیت آن، چگونگی توسعه KPI و ارائه چند مثال بحث خواهیم کرد.

مطالعه بیشتر: بررسی مهمترین شاخص‌های مدیریت عملکرد کارکنان

 مقدمه

شاخص کلیدی عملکرد یا KPI چیست

سازمان‌ها از KPIدر جهت ارزیابی موفقیت برای دستیابی به اهداف استفاده می‌کنند. شاخص‌‌های کلیدی عملکرد سطح بالا ممکن است بر عملکرد کلی کسب و کار تمرکز کنند، در حالی که  KPIهای سطح پایین ممکن است بر فرآیندهای بین بخش‌هایی مانند فروش، بازاریابی، منابع انسانی یا پشتیبانی تمرکز کنند. KPIها تمرکز را برای بهبود استراتژیک و عملیات فراهم می‌کنند، همچنین مبنای تحلیلی برای تصمیم‌گیری ایجاد و به تمرکز بر روی آنچه مهم‌تر هستند کمک می‌کنند. به قول پیتر دراکرمعروف، ” هر آنچه اندازه گرفته شود انجام می‌شود.”

 تعریف KPI

شاخص‌های کلیدی عملکرد صرفاً آماری هستند که کسب و کار شما آن‌ها را ردیابی می‌کند که می‌تواند شامل تعداد فروش در طول یک ماه، بازدید از وب سایت و هر چیز دیگری باشد که به شما در تعیین سلامت کسب و کارتان کمک می‌کند. KPIها می‌توانند به شما کمک کنند تا پیشرفت اهداف خود را اندازه گیری و پیگیری کنید. به عنوان مثال، اگر کسب و کار شما می‌خواهد دید آنلاین بیشتری به دست بیاورد، باید بازدیدکنندگان وب را به یکی از KPIهای خود تبدیل کنید. به این ترتیب، می‌توان بر افزایش تعداد بازدیدکنندگان وب سایت تمرکز کرد که در نهایت موجب ایجاد دید بیشتر برای کسب و کار آنلاین می‌شود. با استفاده از معیارهای KPI می‌توان هدف‌هایی را که باید برای رسیدن به اهداف کلی انجام داد، مشخص کرد.

مطالعه بیشتر: مدیریت عملکرد سازمانی به چه معناست ؟

 اهمیت  شاخص‌های کلیدی عملکرد

مدیریت عملکرد سازمانی

اکنون که متوجه شدید شاخص‌های کلیدی عملکرد چیست، در این مبحث قصد داریم در مورد اهمیت آن‌ها بحث کنیم. به این ترتیب، شما می‌توانید KPIهای خود را تعریف کرده و اندازه گیری پیشرفت را به درستی در سازمان خود شروع کنید.

1-دادن یک هدف خاص به کسب و کار شما

هنگامی که KPI برای کسب و کار خود تعیین می‌کنید، به عبارتی اهداف خاصی را برای کسب و کار خود تعیین کرده‌اید. اهداف می‌توانند به چندین روش به کسب و کار شما کمک کنند:

  • به خودتان جهت دهید که به چه سمتی کار کنید.
  • بدانید چه چیزی باعث بهبود کسب و کار شما می‌شود.
  • اطمینان حاصل کنید که کارکنان شما درک می‌کنند که باید روی چه چیزی کار کنند.

اهداف کسب و کار می‌تواند به همه افراد شرکت کمک کند تا روی نیازهای کسب و کار شما تمرکز کنند. به عنوان مثال، اگر یکی از شاخص‌های کلیدی عملکرد شما فروش هفتگی است و هدف بلندپروازانه‌ای را برای دستیابی به آن در سه ماهه تعیین کرده‌اید، کارمندان شما می‌دانند که فروش بیشتر را در اولویت قرار داده و برای رسیدن به این هدف به عنوان یک تیم با یکدیگر همکاری می‌کنند.

مطالعه بیشتر: مهمترین راه حل‌های هوش تجاری در سازمان ها

2-سنجیدن موفقیت شما

KPIها شما را قادر می‌سازند تا موفقیت اهداف کیفی خود را دقیقاً اندازه گیری کنید. وقتی KPIها دارای یک مقدار پایه، یک مقدار هدف، یک فرجه باشند به نتایج کلیدی تبدیل می‌شوند که پیشرفت یک هدف را اندازه گیری می‌کنند. اگر تیم به اهداف برسد، می‌توان متوجه شد که استراتژی‌ها و رویکردهای تجاری شما برای اجرا صحیح هستند. از طرف دیگر، اگر بهKPI‌های خود نرسیدید، باید برخی تنظیمات را انجام داده تا در آینده بتوانید به آن‌ها برسید.

توصیه ما این است که KPIهای خود را در طول زمان بررسی کنید تا ببینید آیا افزایش/کاهش داشته یا ثابت مانده‌‌اند. آن‌ها را زیر نظر داشته باشید تا بتوانید تعیین کنید که کدام ابتکارات به شما در دستیابی به اهدافتان کمک می‌کند یا کدام یک نیاز به اصلاح دارند.

مطالعه بیشتر: ضرورت استقرار نظام ارزیابی عملکرد کارکنان

3-کمک به متمرکز ماندن بر روی کسب و کارتان

هنگامی که شاخص‌های کلیدی عملکرد را برای کسب و کار خود تعریف می‌کنید، همه اعضای تیم می‌دانند که اهداف کسب و کار شما روی چه چیزی تمرکز می‌کند. همچنین آن‌ها می‌دانند که باید به اهداف تعیین شده برای هر KPI برسند، بنابراین روی آن اعداد متمرکز می‌شوند. اینکار می‌تواند به کسب و کار شما در موارد زیر کمک کند:

  • اطمینان می‌دهد که کارمندان شما روی کار درست تمرکز می‌کنند.
  • به آنها کمک می‌کند آنچه را که باید انجام دهند تا بتوانند سود کسب و کار شما را افزایش دهند.
  • به آن‌ها کمک می‌کند از فعالیت‌هایی که حواس را از دستیابی به اهداف KPI شما منحرف می‌کند اجتناب کنند.

کار بر روی شاخص کلیدی عملکرد به کسب و کار شما کمک می‌کند تا بر روی مهم‌ترین اولویت‌ها تمرکز کند تا سود خود را افزایش دهد.

 چگونه KPI‌ها را توسعه دهیم؟

توسعه شاخص‌های کلیدی عملکرد

هنگام تعریف شاخص‌های کلیدی عملکرد خود، این سه نکته را در نظر داشته باشید تا به شما در ایجادKPI‌های مناسب برای تیم خود کمک کند:

  • در موردKPIهای بالقوه با رهبران خود بحث کنید.
  • مشخص کنید چه چیزی به کسب و کار شما کمک می‌کند تا درآمد کسب کنید.
  • KPI‌ها را در طول زمان بر اساس اطلاعات جدید تنظیم کنید.

به منظور تعریف KPIهای مناسب برای کسب و کار خود، مکالمات مکرری با مدیران خود یا سایر رهبران شرکت داشته باشید. از آزمون و خطا دوری نکنید. اگر در نیمه‌های سه ماهه متوجه شدید که KPI انتخابی شما در واقع هدف شما را به بهترین شکل اندازه گیری نمی‌کند، می‌توانید انعطاف پذیر باشید و مسیر را تغییر دهید.

با این حال، مهم است که بهترین عملکرد خود را برای انتخاب KPIهایی که اولویت‌های شرکت را نشان می‌دهند (به عنوان مثال افزایش سود) انجام دهید.

پیشنهاد ما این است همانطور که این شاخص‌های کلیدی عملکرد را شناسایی می‌کنید، باید آن‌ها را آزمایش کنید. مواردی را که برای کسب و کار شما مفید هستند نگه دارید، اما از آزمایش و توسعه آن‌ها با گذشت زمان نترسید. ممکن است متوجه شوید که KPIهای بهتری را پیدا کرده‌اید، بنابراین در صورت نیاز به آن‌ها انتقال دهید.

 مثال‌های  شاخص‌های کلیدی عملکرد

ارزیابی عملکرد سازمانی

تعریفKPIهای مناسب می‌تواند فرآیند دشواری باشد. نگاهی به نمونه‌هایی از KPIها کمک می‌کند تا به آنچه که کسب‌وکارتان واقعاً نیاز به اندازه‌گیری دارد فکر کنید. منابع زیادی وجود دارد که می‌توان برای الهام گرفتن به آن‌ها مراجعه کرد. به این مثال‌های OKR نگاهی بیندازید تا ببینید چگونه KPI در چارچوب OKR استفاده می‌شود، یا حتی به رسانه‌های اجتماعی بروید، جایی که تأثیرگذاران تجاری مانند Ram Bhupatiraju نمونه‌های خوبی از KPI را ارائه می‌کنند. نمونه‌های KPI Bhupatiraju برای شرکت‌های تجارت الکترونیک در زیر آمده است:

  • تعداد کاربران
  • رشد و مسیر حرکت
  • اشتراک‌ها و کاربران بازگشتی

شاخص‌های کلیدی عملکرد مانند این‌ها به کسب و کار شما کمک می‌کنند تا نحوه تعامل کاربران با کسب و کار شما را شناسایی کند. با این حال، باید KPIهایی را پیدا کنید که می‌توانند بیشترین کمک را به کسب و کار شما داشته باشند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید روی وبلاگ خود تمرکز کنید، باید به جای آن اطلاعات مربوط به پست‌های وبلاگ خود را دنبال کنید، مانند زمان صرف شده برای هر مقاله، تعداد اشتراک گذاری در یک پست یا تعداد نظرات زیر وبلاگ.

مطالعه بیشتر: ضرورت استقرار نظام ارزیابی عملکرد سازمانی

 سخن پایانی

شاخص‌های کلیدی عملکرد ابزاری خارق‌العاده هستند که به شما کمک می‌کنند اثربخشی تیم و پیشرفت اهدافتان را اندازه‌گیری کنید. وقت بگذارید و به این فکر کنید که چه چیزی برای اهداف تجاری شما مهم است و باید روی چه جنبه‌هایی از تجارت خود تمرکز کنید تا سلامت شرکت خود را به بهترین نحو درک کنید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

شاید به مدل‌های تعامل کارکنان چندان توجه نکرده‌اید، اما آمارها نشان می‌دهند که باید به آن‌ها توجه کنید. گالوپ برآورد می‌کند که مشارکت پایین کارکنان منجر به زیان‌های سالانه‌ای معادل ۸.۹ تریلیون دلار می‌شود که تقریباً ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را شامل می‌شود.
واضح است که مدیریت عملکرد مؤثر است. بیایید بررسی کنیم که مدیریت عملکرد چیست، چرا اهمیت دارد و چه استراتژی‌های مؤثری برای مدیریت عملکرد می‌توانید امروز در سازمان خود پیاده‌سازی کنید.
بسیاری از سنت‌ها ارزش حفظ کردن دارند، اما برخی از آن‌ها دیگر به اندازه گذشته برای ما مفید نیستند. در این زمینه، دوران ارزیابی سالانه سنتی که برای سال‌های زیادی رایج بود، به پایان رسیده است. امروزه شرکت‌ها رویکردی مدرن‌تر برای مدیریت عملکرد کارکنان اتخاذ کرده‌اند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

فرم درخواست دمو شاخص کلیدی عملکرد یا KPI چیست؟

برای دریافت دموی محصولات یسناپارس، لطفا فرم زیر را تکمیل نمائید.