اجرای استراتژی، اجرای برنامهای است که وظایف و اهداف معینی را مشخص میکند. اگر نقش شما شامل ارائه استراتژیها در محل کار باشد، یادگیری بیشتر در مورد اجرای آن میتواند مفید باشد. یا به عبارتی دیگر انجام استراتژی، انجام یک برنامه استراتژیک در تلاش برای رسیدن به اهداف سازمانی است که شامل ساختارهای روزانه، سیستمها و اهداف عملیاتی است که تیم شما را برای موفقیت آماده میکند. در این مقاله به اجرای استراتژی، رویکردهای اصلی که کسب و کارها برای انجام استراتژی استفاده میکنند، چهار مرحله برای اجرای موفق استراتژی و نکاتی برای راهنمایی شما میپردازیم.
مطالعه بیشتر: معرفی مهمترین شاخصهای استراتژیک
مقدمه
برای اجرای استراتژی فرض کنید شما اهداف سازمانی را تعیین و یک برنامه استراتژیک تدوین کردهاید. حال، چگونه از انجام آن اطمینان حاصل میکنید؟ بهترین برنامههای استراتژیک نیز میتوانند بدون اجرای صحیح از بین بروند. در واقع، 90 درصد از کسب و کارها در رسیدن به اهداف استراتژیک خود شکست میخورند، که محققان دلیل آن را به خاطر شکاف بین برنامه ریزی استراتژیک و اجرای آن میدانند. چگونه میتوان خود و تیم خود را برای اجرای برنامههایی که طراحی کردهاید مجهز کنید؟ در ادامه چهار کلید برای اجرای موفقیت آمیز استراتژی وجود دارد که میتوانید در سازمان خود از آنها استفاده کنید.
اجرای استراتژی چیست؟
اجرای استراتژی ، اجرای یک برنامه استراتژیک است که برای دستیابی به اهداف سازمان استفاده میشود. اجرای استراتژی از فرآیندها، سیستمها یا مجموعهای از تصمیمات استفاده میکند تا اهداف را برای کارکنان روشن کند و مراحل یا اقداماتی را که شرکت برای رسیدن به اهدافش باید انجام دهد، تعریف میکند. در نظر گرفتن اینکه کدام یک از این رویکردها برای اجرای استراتژی بهتر است، میتواند برای شما مفید باشد.
مطالعه بیشتر: اصول پیاده سازی تفکر استراتژیک در سازمان
مزایای اجرای استراتژی چیست؟
اجرای استراتژی میتواند برای یک شرکت و کارکنان آن از راههای زیر مفید باشد:
1-وضوح ارائه میکند
اجرای استراتژی به کسب و کار کمک میکند تا اهداف خود را روشن و به آن دست یابد. این کار را با تعریف وظایف و تخصیص هر کدام به یک کارمند، با جزئیات در مورد چگونگی و زمان تکمیل کار انجام میدهد. اجرای استراتژی بر ارتباطات تاکید دارد و تضمین میکند که اطلاعات با همه کسانی که به آن نیاز دارند به اشتراک گذاشته میشود.
2-تعامل را افزایش میدهد
اجرای استراتژی؛ سهامداران، مدیران تجاری، مدیران و تیمهای آنها را در فرآیند برنامه ریزی درگیر میکند که برای دستیابی به اهداف مفید است. چرا که افراد بیشتری برای رسیدن به یک دستاورد مشترک تلاش میکنند. درگیر کردن کارمندان همچنین به رضایت شغلی کمک میکند و به آنها اجازه میدهد در فرآیندهای تصمیم گیری که بر آنها تأثیر میگذارد ایفای نقش کنند.
3-ابتکارات را فعال میکند
اجرای استراتژی به فعال سازی ابتکارات شرکت با اجرای برنامههایی برای اهداف بیشتر و همچنین به شرکتها در رشد و نوآوری کمک میکند. به عنوان مثال، یک ابتکار ممکن است برای تنوع بخشیدن به محیط کار باشد و یک استراتژی میتواند به فعال کردن این ابتکار با دربر گرفتن فرآیندهایی که شرکت را ملزم به استخدام استعدادهای بیشتری میکند، کمک کند.
رویکردهای اصلی برای اجرای استراتژی
سه رویکرد برای اجرای استراتژی وجود دارد:
1-به اجرای استراتژی به عنوان یک فرآیند نگاه کنید
یکی از رویکردهای اجرای استراتژی این است که به آن به عنوان یک فرآیند نگاه کنیم. یک فرآیند میتواند به شناسایی جنبههای مهم اجرای استراتژی کمک کند و مراحلی را که یک تیم برای اجرای استراتژی باید بردارد را تعریف کند.
2-به اجرای استراتژی به عنوان یک سیستم نزدیک شوید
شما همچنین میتوانید به اجرای استراتژی به عنوان یک سیستم نزدیک شوید. یک سیستم مجموعهای سازمان یافته از رویهها یا اصول است و مدیران میتوانند از آنها برای هدایت اجرای استراتژی استفاده کنند.
3-به اجرای استراتژی به عنوان یک فرآیند تصمیم گیری نگاه کنید
برخی به اجرای استراتژی به عنوان یک فرآیند تصمیم گیری نگاه میکنند که شامل مجموعهای از تصمیمات است که به اجرای یک استراتژی کمک میکند. به عنوان مثال، اگر یک تیم فروش از رویکرد فرآیند تصمیمگیری برای اجرای استراتژی استفاده کند، سؤالات و موضوعاتی را که برای تصمیمگیری در مورد آنها نیاز دارند فهرست میکنند، مانند مخاطبان هدف، پیشنهادات محصول و بودجه بازاریابی.
4 مرحله برای اجرای استراتژی
شما میتوانید این چهار مرحله را برای کمک به اجرای استراتژی خود دنبال کنید:
1. یک برنامه برای ارتباط ایجاد کنید
ارتباط خوب میتواند به موفقیت اجرای استراتژی شما کمک کند. برای تسهیل ارتباطات تیمی در هر مرحله از اجرای استراتژی، برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی جلسات منظم و انتخاب کانالی برای ارتباط روزانه مانند ایمیل میتواند به تسهیل ارتباط کمک کند. همچنین مدیران میتوانند با برقراری ارتباط شفاف بین تیم خود در تماس باشند.
2. اهداف را مشخص کنید
برای اجرای یک استراتژی، باید اهداف خود و آنچه را که میخواهید به انجام برسانید، شناسایی کنید، مانند به روز رسانی سیستمهای فناوری برای افزایش کارایی. با شناسایی اهداف، مدیران میتوانند مراحل رسیدن به هدف را با موفقیت توسعه دهند. برای این مثال، این استراتژی ممکن است شامل تهیه رایانههای جدید، به روز رسانی نرم افزار و آموزش کارکنان در نحوه استفاده از نرم افزار باشد.
3. وظایف و اولویتها را تعیین کنید
با در نظر گرفتن اهداف، مدیران میتوانند تعیین کنند که کدام وظایف را برای انجام تکمیل شود. همچنین اولویت بندی این وظایف مفید است. به این دلیل که اعضای تیم بدانند چه زمانی باید هر کدام را کامل کنند. در تعیین وظایف، در نظر بگیرید که چه کسی در تیم برای هر شغل مناسبتر است و مطمئن شوید که آنها میدانند وظیفهشان چگونه و چه زمانی باید تکمیل کنند. استفاده از ابزار مدیریت پروژه، مانند نمودار فرآیند، میتواند به سازماندهی مراحل یک استراتژی کمک کند.
4. استراتژی را ارزیابی کنید
آخرین مرحله اجرای استراتژی ، ارزیابی استراتژی شماست. با استفاده از معیارهای عملکرد، شما و تیمتان میتوانید تعیین کنید که استراتژی چگونه مؤثر است و کجا میتوانید پیشرفت کنید. یکی از راههای ارزیابی استراتژی، جمعآوری بازخورد از تیم است. این میتواند بینش ارزشمندی در مورد اهداف، تکمیل کار، فرآیندها و گردش کار ارائه دهد.
مطالعه بیشتر: فرآیند ارزیابی استراتژی چیست ؟
نکاتی برای اجرای استراتژی
در اینجا چند نکته برای کمک به بهبود اجرای استراتژی در محل کار شما آورده شده است:
1-تیم را در برنامه ریزی مشارکت دهید
کارکنانی که به توسعه استراتژیها و ایجاد برنامههایی برای اجرای آنها کمک میکنند، درک بهتری از استراتژی به دست میآورند که میتواند به انجام سریع مراحل در برنامه کمک کند. اعضای تیمی که در ایجاد یک استراتژی نقش ایفا میکنند ممکن است تغییراتی را که استراتژی معرفی میکند بیشتر بپذیرند.
2-استراتژی متناسب با فرهنگ محل کار خود ایجاد کنید
هنگام ایجاد استراتژیهای جدید، فرهنگ موجود در محل کار خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر فرهنگ محل کار شما استفاده از فناوری را تشویق میکند، مناسب است استراتژی را پیاده سازی کنید که به شدت نرم افزار کامپیوتری را در خود جای دهد. نقاط قوت فرهنگ محل کار شما میتواند به اجرای یک استراتژی کمک کند.
3-به اعضای تیم کمک کنید سازماندهی شوند
مهارتهای سازمانی بر اجرای استراتژی تأثیر مثبت دارد. سازمانی بودن میتواند به کارکنان کمک کند تا وظایف خود را پیگیری و به طور منظم ارتباط برقرار کنند و همچنین به اهداف خود برسند. دادن ابزارهایی به اعضای تیم که به سازماندهی آنها کمک میکند مفید است. به عنوان مثال، نقشههای فرآیند میتوانند به تعریف و تخصیص وظایف کمک کنند. ابزارهای ردیابی زمان نیز میتوانند به مدیریت موثرتر زمان کمک کنند.
مطالعه بیشتر: رهبری استراتژیک به چه معناست ؟
سخن پایانی
تعیین اهداف استراتژیک، تدوین یک برنامه و اجرای یک استراتژی، هر کدام نیازمند مجموعهای از مهارتها و چالشهای خاص خود هستند. با توجه به اینکه حتی بهترین استراتژی فرموله شده نیز میتواند ضعیف اجرا شود، قبل از تعیین اهداف استراتژیک و اجرای برنامه، مهارتهای اجرایی خود را تقویت کنید.