جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

6 نوع تغییر سازمانی و چگونگی مدیریت کردن آن بدانید

انواع تغییر سازمانی بخش مشترک رشد کسب و کار است. تغییر می‌تواند زمان هیجان انگیزی برای شرکت‌ها جهت ارزیابی مجدد فرآیندهای خود، بهبود فرهنگ شرکتی و حفظ دوام بلند مدت باشد. صرف ‌نظر از دلیل تغییر، درک اینکه چرا شرکت‌ها استراتژی‌های تغییر را اجرا می‌کنند می‌تواند به شما کمک کند تا در شرایط نوسانی در یک سازمان مقابله کنید. در این مقاله، انواع تغییر سازمانی و اهمیت آن و نکاتی برای  اجرای موفقیت‌آمیز انتقال استفاده کنید.
6 نوع تغییر سازمانی و چگونگی مدیریت کردن آن بدانید

آنچه در این مقاله میخوانید :

انواع تغییر سازمانی بخش مشترک رشد کسب و کار است. تغییر می‌تواند زمان هیجان انگیزی برای شرکت‌ها جهت ارزیابی مجدد فرآیندهای خود، بهبود فرهنگ شرکتی و حفظ دوام بلند مدت باشد. صرف ‌نظر از دلیل تغییر، درک اینکه چرا شرکت‌ها استراتژی‌های تغییر را اجرا می‌کنند می‌تواند به شما کمک کند تا در شرایط نوسانی در یک سازمان مقابله کنید.
در این مقاله، انواع تغییر سازمانی و اهمیت آن و نکاتی برای  اجرای موفقیت‌آمیز انتقال استفاده کنید.

 تغییر سازمانی چیست؟

تغییر سازمانی چه زمانی باید انجام گیرد؟

انواع تغییر سازمانی آن‌هایی هستند که تأثیر قابل توجهی بر کل سازمان دارند. تغییرات عمده به سمت پرسنل، اهداف شرکت، ارائه خدمات و عملیات، همگی اشکال مختلف تغییر سازمانی در نظر گرفته می‌شوند که دسته بندی گسترده‌ای دارد.

قبل از اینکه بتوانید استراتژی مدیریت تغییر خود را طراحی کنید، مهم است که نوع تغییر سازمانی را تعیین کنید. این امر به اجرای برنامه مدیریت تغییر مناسب برای بهترین نتایج ممکن کمک می‌کند. علاوه بر این دانستن نوع تغییر سازمانی نیز به شما در انتخاب ابزارهای مدیریت تغییر مناسب کمک خواهد کرد.

برای مطالعه بیشتر: راهنمای تدوین برنامه استراتژیک

 چرا مدیریت تغییر سازمانی مهم است؟

تغییر سازمانی در خدمت مدیریت استراتژیک

مدیریت تغییر سازمانی به رویداد یا برنامه‌ای اطلاق می‌شود که یک کسب ‌و کار یا شرکت مایل به راه‌اندازی آن است که باعث اختلال قابل توجه در عملیات روزانه آن ‌ها می‌شود. عوامل مختلفی می‌تواند منجر به انواع تغییر سازمانی شود.
کلید تغییر سازمانی موفق و سازنده، نحوه مدیریت آن است. بسیار مهم است که کارکنان را در جریان نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که آن‌ها متوجه می‌شوند که تغییرات چیست و چگونه کارمندان تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

با مدیریت موثر تغییر سازمانی، می‌توانید کسب ‌و کار را در طول دوره انتقال به آرامی حفظ کنید. به عنوان مثال، ارائه آموزش‌های موثر به کارکنان کمک می‌کند تا فناوری جدید را سریعتر یاد بگیرند. یا می‌توانید با شناسایی انواع تغییرات سازمانی در حال اجرا، برنامه‌ای برای آگاه نگه داشتن کارکنان تهیه کنید.

برای مطالعه بیشتر: آشنایی با نرم افزار مدیریت استراتژیک

 6 نوع تغییر سازمانی

انواع تغییر سازمانی مختلف نیازمند استراتژی‌های متفاوتی است. همه چیز از اجرا گرفته تا ارتباطات باید متناسب با نوع تغییری باشد که ایجاد می‌شود.

در ادامه شش نوع متداول تغییر سازمانی به همراه مثال‌های مدیریت تغییر برای هر کدام آورده شده است:

1. تغییر استراتژیک

تغییر استراتژیک یکی از انواع تغییر سازمانی است. سازمان‌ها برای دستیابی به اهداف، تقویت مزیت رقابتی در بازار یا پاسخ به فرصت‌ها یا تهدیدهای بازار، تغییرات استراتژیک را در کسب و کار خود اعمال می‌کنند. یک تغییر استراتژیک شامل ایجاد تغییرات در سیاست ها، ساختار یا فرآیندهای کسب و کار است. مدیریت ارشد و مدیر اجرایی اغلب مسئولیت تغییر استراتژیک را بر عهده دارند.

2. تغییر سازمانی مردم محور

در حالی که همه تغییرات بر افراد تأثیر می‌گذارد، انواع تغییرات سازمانی با محوریت افراد شامل ایجاد سیاست‌های مرخصی جدید یا استخدام افراد جدید است. هنگام اجرای یک تغییر مردم محور، مدیریت باید در نظر داشته باشد که کارمندان به طور طبیعی در برابر تغییر مقاومت خواهند کرد.

یک تغییر مردم محور نیازمند شفافیت، ارتباطات، رهبری موثر و رویکرد همدلانه است.

توجه: بسیاری از مدل‌های مدیریت تغییر، مانند منحنی تغییر کوبلر-روس و مدل تغییر ساتر، به طور خاص بر مدیریت واکنش‌های احساسی نسبت به تغییر تمرکز می‌کنند.

لزوم تغییر سازمانی بر اساس شاخص‌های استراتژیک

3. تغییر ساختاری

تغییرات ساختاری از انواع تغییر سازمانی است که در ساختار سازمان تغییرات ایجاد می‌شود که ممکن است ناشی از عوامل داخلی یا خارجی باشد و معمولاً بر نحوه اداره شرکت تأثیر می‌گذارد. تغییرات ساختاری شامل تغییرات عمده در سلسله مراتب مدیریت، سازماندهی تیم، مسئولیت‌های نسبت داده شده به بخش‌های مختلف، زنجیره فرماندهی، ساختار شغلی و رویه‌های اداری است.

شرایطی که منجر به تغییرات ساختاری می‌شود شامل ادغام و اکتساب، تکثیر مشاغل، تغییرات در بازار و تغییرات فرآیند یا سیاست است. این تغییرات اغلب با تغییرات مردم محور همپوشانی دارند، زیرا مستقیماً بر اکثر کارکنان تأثیر می‌گذارند.

برای مطالعه بیشتر: آشنایی با شاخص‌های استراتژیک

4. تغییر تکنولوژیک

تغییر تکنولوژیک از دیگر انواع تغییر سازمانی است. رقابت فزاینده در بازار و فناوری دائماً در حال تحول، منجر به تغییرات فناوری در سازمان‌ها می‌شود. تغییر فناوری اغلب شامل معرفی نرم افزار یا سیستم جدید برای بهبود فرآیندهای تجاری است. با این حال، اهداف پروژه‌های فناوری اغلب به اشتباه تعریف شده و به درستی در ارتباط نیست، که باعث ترس و ناامیدی کارکنان و در نهایت منجر به مقاومت می‌شود.

مدیریت تغییر فناوری همه چیز در مورد شناسایی فناوری جدید و اجرای یک استراتژی دیجیتال برای بهبود بهره وری و سودآوری است.

5. تغییر برنامه ریزی نشده

تغییر برنامه ریزی نشده به عنوان یک اقدام ضروری در پی رویدادهای غیرمنتظره تعریف می‌شود. یک تغییر برنامه ریزی نشده را نمی‌توان پیش بینی کرد، اما می‌توان با مدیریت تغییر موثر با آن مقابله کرد.

6. تغییر اصلاحی

تغییرات اصلاحی که از انواع تغییر سازمانی می‌باشند، واکنشی هستند. این نوع تغییر زمانی اتفاق می‌افتد که یک مشکل شناسایی می‌شود و باید راه‌حلی برای آن پیاده‌سازی شود. از آنجایی که این تغییرات برای رسیدگی به یک مشکل طراحی شده‌اند نیاز به اقدام فوری دارند.

تغییر واکنشی ممکن است ایده آل نباشد، اما اجتناب ناپذیر است. مزیت تغییر اصلاحی این است که تعیین موفقیت آمیز بودن آن را می‌توان به سرعت و به سادگی با پرسیدن اینکه آیا مشکل حل شده است یا خیر انجام داد.

برای مطالعه بیشتر: چرا و چگونه ساختار سازمان خود را تغییر دهیم؟

 چند راه برای اطمینان از تغییر موفق سازمانی

یک تغییر موفق سازمانی در راستای مدیریت راهبردی

اکنون که انواع تغییر سازمانی را شناسایی کردید، در ادامه چند نکته برای اطمینان از تغییر موفق سازمانی وجود دارد که عبارتند از:

1. چشم انداز و اهداف روشن

چشم انداز و اهداف روشن یکی از راه‌های اطمینان از انواع تغییر سازمانی موفق است. درک دلایل تغییر، تأثیر آن بر نتایج کسب ‌و کار و زمانی که موفق تلقی می‌شود، ضروری است. تدوین و به اشتراک گذاری یک هدف، چشم انداز و اهداف قابل درک به کارکنان و رهبران کمک می‌کند تا “چرا” تغییر را درک کنند. این امر برای موفقیت کلی اجرای یک تغییر بسیار مهم است.

2. اولویت بندی

همه چیز را به یکباره نمی‌توان تغییر داد، بنابراین مهم است که ابتدا مواردی را که می‌خواهید به آن‌ها رسیدگی کنید اولویت بندی کنید. به عنوان مثال، پیاده سازی سه برنامه کاربردی جدید سازمانی یکی پس از دیگری، نه همه به یکباره.

3. یک طرح اجرای تغییر بسازید

اجرای موفقیت آمیز تغییر نیازمند یک برنامه ریزی دقیق برای برجسته کردن نقاط عطف حیاتی به طور سیستماتیک است. برای اجرای بدون زحمت، باید همه جنبه‌های پروژه، ادغام ها، منابع، ارتباطات، زمان، هزینه، تدارکات و ریسک‌ها برنامه ریزی کنید. یک طرح اجرایی عملی با پیش بینی و غلبه بر موانع و مقاومت در برابر تغییر، اجرای تغییر را سرعت می‌بخشد.

برای مطالعه بیشتر: مدیریت راهبردی چیست؟

همان طور که مشاهده کردید انواع تغییر سازمانی می‌تواند یک مهره سخت باشد. رویکردها ممکن است از کسب و کار به کسب و کار دیگر متفاوت باشد، اما اصول اصلی یکسان باقی خواهند ماند.

در دنیای تجارت، انواع تغییر سازمانی می‌تواند موضوع مهمی برای بحث باشد. این یک واقعیت شناخته شده است که جهان با سرعت فزاینده‌ای در حال تغییر است و این امر همچنان بر نحوه انجام تجارت، سرگرمی خود و حتی نحوه ارتباط ما با یکدیگر تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل است که فراهم کردن یک محیط پایدار برای هر یک از کارکنان یک شرکت مهم است تا آنها بتوانند با تغییرات سازگار شوند و به اطمینان از موفقیت شرکت کمک کنند.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

مدیریت استراتژیک یکی از مفاهیم کلیدی در مدیریت سازمانی است که در دنیای مدرن اهمیت بیشتری پیدا کرده است. با توجه به رقابت فراوان در بازارهای جهانی و تغییرات پیوسته در فناوری، اقتصاد و سیاست، سازمان‌ها نیاز دارند تا استراتژی‌های جدید و نوآورانه را برای رشد و توسعه خود اتخاذ کنند.
مشاوره مدیریت استراتژیک درباره تصمیماتی که از سطح بالایی برخوردارند جهت تعیین و برنامه ریزی استراتژی سازمان با کمک دانش عمیق، به‌ صورت کاملاً بی‌طرفانه، به منظور ارائه بهترین نتایج مشاوره می‌دهد. به عنوان مثال اگر یک سازمان بخواهد در هزینه ‌های خود صرفه ‌جویی کند برای این کار اقدام به تعطیل کردن بخشی از کارخانه یا یکی از فروشگاه‌ها می‌کند. مشاوره مدیریت استراتژیک بیان می‌کند که آیا این عمل ارزشمند است و یا خیر و استراتژی‌های لازم برای بهبود شرایط را ارائه می‌دهد.
برای تعریف فرآیند مدیریت استراتژیک، به آن به عنوان یک رویکرد فلسفی برای انجام تجارت نگاه کنید. روشی که از طریق آن مدیران یک برنامه عملیاتی را تدوین و اجرا می‌کنند که به شرکت مزیت رقابتی می‌دهد با این عبارت کلی اشاره می‌شود. مدیریت ارشد یک سازمان ابتدا باید از تجزیه و تحلیل داده‌ها برای تفکر استراتژیک استفاده کند، سپس از فرآیند مدیریت برای عملی کردن فکر استفاده کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن