جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

هر آنچه باید درباره تحول استراتژیک بدانید

اکثر شرکت‌ها برای بقا و حتی پیشرفت در میان تغییر ترجیحات مصرف کننده و فشارهای رقابتی در محیط رقابتی و همیشه در حال تغییر، باید دستخوش تغییرات و تحول استراتژیک در سازمان شوند. با این حال، طبق گفته مک کنیزی، 70 درصد از تحولات شرکت‌های بزرگ در مقیاس بزرگ شکست می‌خورند. پیامدهای آن واضح است: روش‌هایی که بسیاری از سازمان‌ها به تحولات برخورد می‌کنند کار نمی‌کند.
هر آنچه باید درباره تحول استراتژیک بدانید

آنچه در این مقاله میخوانید :

اکثر شرکت‌ها برای بقا و حتی پیشرفت در میان تغییر ترجیحات مصرف کننده و فشارهای رقابتی در محیط رقابتی و همیشه در حال تغییر، باید دستخوش تغییرات و تحول استراتژیک در سازمان شوند. با این حال، طبق گفته مک کنیزی، 70 درصد از تحولات شرکت‌های بزرگ در مقیاس بزرگ شکست می‌خورند. پیامدهای آن واضح است: روش‌هایی که بسیاری از سازمان‌ها به تحولات برخورد می‌کنند کار نمی‌کند.

بنابراین تحول استراتژیک در سازمان چیست؟ و چگونه سازمان‌ها می‌توانند آن‌ها را با موفقیت تکمیل کنند تا در بازار مرتبط باقی بمانند؟

مطالعه بیشتر: 4 فاز اصلی شاخص‌های استراتژیک چیست؟

تحول استراتژیک چیست؟

تحول استراتژیک چیست؟

در حالی که مشاغل و صنایع مختلف تعاریف مختلفی از تحول استراتژیک در سازمان ارائه می‌دهند، برخی از ویژگی‌های اساسی ثابت می‌مانند. شرکت‌ها در پاسخ به فشارهای قابل توجه و پایدار بازار، تحولات استراتژیک تجاری را انجام می‌دهند. این فرآیند ممکن است شامل چرخش محصولات، خدمات یا پیشنهادات باشد، یا ممکن است به معنای تنظیم مجدد نحوه تجارت یک شرکت برای به حداکثر رساندن رضایت مشتری و بازده سهامداران باشد. در حالت ایده‌آل، این تلاش‌ها به‌جای یک نقطه شکست بحرانی، فعالانه انجام می‌شوند.

یک تحول استراتژیک در سازمان به تغییرات مجزا یا زیبایی در یک محصول یا استراتژی عملیاتی محدود نمی‌شود. بلکه شامل بازاندیشی و پیکربندی مجدد است که یک شرکت در کل سازمان عمل می‌کند و همه کارمندان را برای سفر همراه می‌کند. گاهی اوقات، تحولات عمدتاً عملیاتی هستند، و گاهی اوقات شامل یک چرخش کامل می‌شوند، مانند زمانی که نوکیا از ساخت لاستیک به تولید تلفن‌های همراه و سپس به نرم‌افزار و محصولات ارتباطی روی آورد.

مطالعه بیشتر: آیا کسب و کار شما به مشاوره استراتژیک نیاز دارد؟

نمودار زیر چهار واقعیت کلیدی در مورد تحول استراتژیک در سازمان را فهرست می‌کند.

تحول استراتژیک چیست؟

چرا تحول استراتژیک در سازمان امروزی مهم است؟

در سال‌های اخیر فشارهای بی‌سابقه‌ای را به بازار جهانی وارد شده است. تأثیرات پایدار همه‌گیری کووید-19 و همچنین شوک‌‌های اقتصادی ناشی از جنگ روسیه در اوکراین و تورم گسترده، سازمان‌ها را وادار کرده است تا استراتژی تحول را با سرعت بی‌سابقه‌ای در پیش بگیرند.

برای بسیاری از سازمان‌ ها، تغییر ناگهانی به محیط ‌های کاری ترکیبی و از راه دور، به طور قابل توجهی تلاش‌های تغییر برنامه ریزی شده را برای بسیاری از شرکت‌ها تسریع کرد. در واقع، مک‌کینزی کشف کرد که در واکنش به همه‌گیری، فعالیت‌‌های تحول دیجیتال هفت سال سریع ‌تر از حد انتظار حرکت کردند. این امر در درجه اول برای اطمینان از حفظ عملکردهای مهم (مانند حقوق و دستمزد کارکنان) بود. تغییرات سریع در انتظارات کارکنان و مشتریان نیز، شرکت‌ها را مجبور به اتخاذ رویکردهای جدید کرده است.

ظهور COVID-19 اولین شوک از چندین شوک به زنجیره تامین جهانی بود که همزمان با تغییر به سمت دیجیتال و آشکار شدن نقص در استراتژی غالب “در زمان” برای تولید و توزیع بود. اختلالات در حمل و نقل ناشی از بیماری همه گیر و به دنبال آن مسائل زنجیره تامین مربوط به جنگ در اوکراین و کمبود نیروی کار در جهان، شرکت‌ها را مجبور به افزایش موجودی کرده است. در نتیجه، هزینه‌ها افزایش یافته و شرکت‌ها مجبور شده‌اند راه‌های جدیدی برای کاهش هزینه‌ها و ساده کردن عملیات بیابند.

مطالعه بیشتر: دورکاری و راه‌های پشتیبانی از آن به چه صورت است؟

انواع تحول استراتژیک در سازمان

تحول استراتژیک در سازمان می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد و اغلب یک تحول سازمانی گسترده شامل چندین نوع همپوشانی می‌شود. این تحولات ممکن است شامل موارد زیر باشد (اما محدود به آن‌ها نیست).

1-تحول دیجیتال

انواع تحول استراتژیک در سازمان

تحول دیجیتال شامل ادغام فناوری در سراسر یک سازمان برای تغییر نحوه عملکرد داخلی و خارجی ارائه محصولات یا خدمات خود است. امروزه، بیشتر تحول استراتژیک در سازمان شامل حداقل برخی از عناصر دیجیتالی است. برای مثال، شرکت‌های خودروسازی که به سمت تولید خودروهای الکتریکی روی می‌آورند، باید اهمیت افزایش نرم‌افزار را در نظر بگیرند. در عین حال، سازمان‌های تولیدی ممکن است به ادغام هوش مصنوعی، پرینت سه بعدی و سایر فناوری‌های جدید در عملیات خود بپردازند.

مطالعه بیشتر: تصمیم گیری مبتنی بر هوش مصنوعی و آینده هوش تجاری چیست؟

2-تحول بازاریابی

تحولات بازاریابی اغلب مستقیماً با تلاش‌های گسترده‌تر تحول دیجیتال مرتبط است. یک تحول جامع بازاریابی شامل کل زیرساخت بازاریابی و فروش یک شرکت است. این امر به همه کارکنان مهارت و دانش لازم را برای دستیابی به مشتریان در محیط‌های دیجیتالی که در آن زمان می‌گذرانند، ارائه می‌دهد.

3-تبدیل داده ها

اهمیت روزافزون علم داده و تجزیه و تحلیل پیشرفته، بسیاری از سازمان‌ها را ملزم به اجرای تحول استراتژیک در سازمان می‌کند. ایجاد یک تابع داده سیلو برای تبدیل داده موثر کافی نیست. بلکه مستلزم توسعه مهارت‌های داده و سواد در سراسر سازمان است تا اطمینان حاصل شود که تمام تصمیمات تجاری مبتنی بر داده‌ها هستند و کارکنان می‌دانند چگونه از داده‌ها برای اطلاع رسانی عملیات روزانه استفاده کنند.

مطالعه بیشتر: حکمرانی داده چیست؟

4-تحول رهبری

تغییرات در ساختار رهبری یک شرکت یا خود مدیران آن ممکن است بخشی از یک ابتکار تحول استراتژیک در سازمان گسترده‌تر باشد. حتی اگر تغییرات پرسنلی دخیل نباشد، تحولات رهبری زمانی رخ می‌دهد که یک شرکت عمداً روش‌ها و تاکتیک‌هایی را که برای رهبری، مدیریت و الهام بخشیدن به کارکنان خود استفاده می‌کند تغییر دهد. این انتقال‌ها اغلب مستلزم فرستادن رهبران از طریق دوره‌های آموزشی تخصصی است تا مطمئن شوند همه در یک صفحه و هماهنگ با تاکتیک‌ها و استراتژی هستند.

5-تحول پایداری

تحولات پایداری شامل بررسی هر جنبه‌ای از نحوه عملکرد یک کسب و کار برای کاهش اثرات زیست محیطی و در عین حال بهبود نتایج است. شرکت‌ها باید اطمینان حاصل کنند که کارمندان در تمام سطوح کسب و کار انتخاب‌های سازگار با محیط زیست را در اولویت قرار می‌دهند و یک چارچوب مشترک برای شناسایی پیشرفت‌های بالقوه دارند.

مطالعه بیشتر: یادگیری عمیق برای استراتژی‌های بازاریابی دقیق بعد از COVID-19 چیست؟

مراحل راه اندازی یک تحول استراتژیک

تحول استراتژیک در سازمان موفق نیازمند برنامه ریزی و اجرای دقیق است. مراحل کلیدی از سازمانی به سازمان دیگر بسیار متفاوت است، اما در سطح بسیار بالایی شامل موارد زیر می‌شود.

مراحل راه اندازی یک تحول استراتژیک

1. سوال بپرسید

تحولات موثر بر اساس درک کامل از تقاضاهای بازار ساخته شده است. رهبران سازمانی باید ارزیابی کاملی از رقبا و مشتریان خود انجام دهند تا زمینه‌های ناهماهنگی بین آنچه شرکت ارائه می‌دهد و آنچه بازار می‌خواهد را شناسایی کنند. بزرگ فکر کنید: مک کینزی دریافت که تحولات با اهداف جسورانه احتمال موفقیت بیشتری دارد.

2. پرس و جو را گسترش دهید

ممکن است فاجعه‌بار باشد که فقط به رهبران برای ارائه دیدگاه‌های حیاتی تکیه کنیم. سازمان‌ها باید با کارکنان در همه سطوح و همچنین مشتریان از تمام بخش‌های هدف تعامل داشته باشند تا فرصت‌های رشد را بهتر درک کنند. بزرگ فکر کنید: مک کینزی دریافت که تحولات با اهداف جسورانه احتمال موفقیت بیشتری دارد.

3. گزینه‌ها را شناسایی کنید

پس از اتمام فرآیند تحقیقات اولیه، مدیران اجرایی باید به دنبال انواع ایده‌های تحول آفرین باشند. در ابتدا، شبکه باید تا حد امکان گسترده شود، حتی ایده‌هایی که ممکن است بلافاصله واقع بینانه نباشند. سپس، رهبران می‌توانند امیدوار کننده‌ترین ایده‌ها را تقویت کنند و آن‌ها را با واقعیت‌های تجاری تطبیق دهند.

4. انتخاب کنید

به ندرت ممکن است که همه تغییرات مورد نظر را به یکباره دنبال کنید. هنگامی که رهبران حوزه‌‌های تمرکز اصلی را شناسایی کردند، زمان آن رسیده است که انتخاب ‌های سختی داشته باشند و تحول استراتژیک در سازمان را در اولویت قرار دهند. اهداف اضافی برای آینده را نشانه گذاری کنید.

5. سرمایه گذاری را توسعه دهید

ایجاد سرمایه گذاری یکی از حیاتی‌ترین مراحل فرآیند تحول است و عدم انجام آن منبع اصلی مشکلات است. بسیار مهم است که مطمئن شویم همه کسانی که در اجرای طرح تحول دخیل هستند از هیئت مدیره گرفته تا هر سطحی از کارمندان منظور، اهداف و استراتژی‌های طرح را درک می‌کنند. ارتباط گسترده و مؤثر بسیار مهم است.

6. تکرار کنید

با شروع تلاش ‌های اجرایی، به زودی مشخص خواهد شد که برخی از رویکردهای اولیه بهتر از سایرین کار خواهند کرد. رهبران تحول آفرین خوب به سرعت نقاط ضعف و علل شکست خود را شناسایی می‌کنند و تاکتیک‌های خود را برای دستیابی به نتایج بهتر اصلاح می‌کنند.

راه اندازی یک تحول استراتژیک موفق

یک تحول استراتژیک موفقیت آمیز، تحولی است که در آن همه طرف‌ها آگاه، همراه و متعهد به ایجاد تغییرات لازم باشند. در حالی که بیشتر شرکت‌ها به دنبال تغییراتی هستند تا سودآوری را افزایش دهند و رقابتی باقی بمانند، خرید و همکاری مؤثر مطمئن‌ترین شاخص‌هایی است که آن‌ها را در مسیر درست حرکت می‌دهد.

مطالعه بیشتر: انواع مدل‌های مدیریت استراتژیک چیست؟

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

اندیشه و عمل به عنوان دو عنصر اساسی در موفقیت سازمان های استراتژی محور مطرح می‌شوند. اندیشه به عنوان مبنایی برای تصمیم‌گیری‌ها و راهبردهای سازمانی و اما عمل به عنوان اجرای این تصمیم‌گیری‌ها و راهبردها اهمیت دارد.
استراتژی به عنوان یکی از اصول اصلی مدیریت و برنامه‌ریزی در هر سازمانی اهمیت بسیار زیادی دارد. اما متاسفانه، در بسیاری از موارد، استراتژی‌ها نتوانسته‌اند به دلایل مختلف به اهداف مورد نظر دست یابند و شکست خورده‌اند. این مقاله با بررسی عواملی که می‌توانند منجر به شکست استراتژی‌ها شوند، به دنبال دیدگاه‌های جدید و راهکارهایی برای پیشگیری از این اتفاقات غیرمطلوب می‌باشد.
چگونه می‌توان موانع رایج اجرای استراتژی را پشت سر گذاشت و استراتژی خود را به عمل تبدیل کرد؟ اجرای استراتژی فرایندی است که باهدف دستیابی به اهداف و مقاصد سازمانی، برنامه‌های استراتژیک را به عمل می‌اندازد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن