بررسی مدیریت عملکرد کارکنان در هر سازمانی از اهمیت بسزایی برخورد هست و تنها زمانی کاربردی هست که به صورت اصولی انجام گیرد . فرآیند مدیریت عملکرد سیستماتیک همانطور که فواید بسیاری را به همراه دارد ، چالش هایی هم به همراه دارد که برخی از چالش های مدیریت عملکرد را می توان پیش از اجرا از بین برد . در این مقاله به 8 مورد از چالشهای پیاده سازی مدیریت عملکرد خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید.
چالش های پیاده سازی مدیریت عملکرد:
1)وجود ارتباطات ضعیف با کارکنان:
برای رسیدن به اهداف کاری در سازمان مدیران بایستی روابط سازنده و کارساز با کارمندان و زیر دستان خود داشته باشند.برای ارتباط با کارمندان یا با مدیرانتان شکاف ها را از میان بردارید ، وجود جلسات هفتگی و گفتگوی صمیمانه و گوش دادن مدیران به خواسته های کارمندانش میتواند این شکاف را پر کند و ابراز عقاید برای کارمندان آسان تر خواهد شد و باعث انگیزه در کارکنان شود ، وقتی کارمندان شغل خود را چالشبرانگیز، جذاب و باارزش بدانند احتمال بیشتری دارد که در کار خود بمانند و چالش کمتری با سیستم مدیریت عملکرد داشته باشند.
2)عدم قدردانی از کارکنان در مدیریت عملکرد:
عدم داشتن نگاه سیستمی به کارمندان و توجه به اینکه کارمندان نیاز به قدردانی دارند بسیار تاثیر گذار خواهد بود ضمن اینکه حتی شما با گذاشتن یک یادداشت تشکر ساده می توانید روحیه و انگیزه آنها را بالا ببرید. و بهترین سیستم مدیریت عملکرد را در سازمان خود با کوچکترین اقدام انجام دهید.
3)عدم مستمر بودن ارزیابی عملکرد:
بر خلاف تصور اکثر مدیران که ارزیابی عملکرد را به طور رسمی سالیانه انجام می دهند ،ارزیابی عملکرد بایستی در بازده زمانی کوناه مدت ، هفتگی یا ماهانه صورت گیرد و چه بهتر که به صورت غیر رسمی و صمیمی انجام شود که سبب بهبود ارتباط کارمندان با مدیر شده و کارمندان بعد از سنجش راندمان کاری خود متوجه نقص ها و مشکلات موجود شده و برای بهبود انها تلاش کنند. مدیریت عملکرد یک سیستم مستمر بوده و باید به طور مداوم و مستمر در سازمان انجام شود.
4)مقابله با مشکلات مدیریت عملکرد
وظیفه شما به عنوان یک مدیر در سازمان این می باشد که به سرعت ریشه هر مشکل کوچک و بزرگ سازمان تان را پیدا کرده و آن را از بین ببرید و مشکلات عملکرد دغدغه تمامی مدیران بوده خصوصا در محیط رقابتی امروز. مدیران باید با عدم آسیب رساندن به ارتباط سازنده خود با کارکنان وبا حفظ اهداف سازمانی با این مشلات روبرو شوند و مشکلات مدیریت عملکرد خودشون رو کاهش دهند.
5)حفظ کارکنان با استعداد
اگر کارکنان با استعدادی دارید باید قدر آنها را بدانید و با چنگ و دندان آنها را در سازمان خود نگه دارید اگر این کار را نکنید کسان دیگری این کار را انجام می دهند .چالش شما به عنوان یک مدیر کارآمد این می باشد که از این موضوع اطمینان حاصل کنید که کارکنان شما مسیری روشن برای پیشرفت و ترقی دارند و در طی مسیر یادگیری مهارت های جدید هستند و از آنها حمایت می شود.
6)چالش های نرم افزاری
اگر نرم افزار برای فرآیند بررسی آنطور که انتظار می رود کار نکند، می تواند بر کل برنامه تأثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، اگر کارمندان هنگام ورود به پلتفرم مدیریت عملکرد با مشکلاتی مواجه شوند، میتواند از همان ابتدا دیدگاه آنها را نسبت به این فرآیند ضعیف کند.
حتی اگر نرم افزار مدیریت عملکرد نیاز ای سازمان شمارا برطرف نکند می توان خاطره بدی از پیاده سازی نظام مدیریت عملکرد همراه داشت.
به طور کلی می توان گفت که مدیریت عملکرد چاقویی دو لبه است.
شما می توانید با استفاده از نرم افزار مدیریت عملکرد کارکنان تسما تمامی مشکلات نرم افزاری خود را حل کنید.
7) عدم مشارکت کارکنان در مدیریت عملکرد:
گاها کارکنان نسبت به کار و خروجی کارشان، بی تفاوت هستند و برایشان فرقی نمیکند که مدیر چه برآوردی از کارِ آنها داشته باشد ، مدیر باید تلاش کند ارزیابی نتایج عملکردِ افراد را برای کارکنان، معنادار کند و فرآیند مدیریت عملکرد باید بهبود یابد تا برای کارکنان لذت بخش تر و جذاب تر باشد.
8) تجزیه و تحلیل داده های ارزیابی عملکرد:
برای ارزیابی موثر مدیریت عملکرد کارکنان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رفتار کارکنان، سازمان ها باید از تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کنند. با این حال، بسیاری از کسبوکارها هنوز برای درک نحوه به کارگیری تجزیه و تحلیل دادهها به طور مؤثر و کارآمد به کمک نیاز دارند.
کلام پایانی:
برای مواجهه با این چالشها، مهم است که سازمانها از رویکردهای مناسب در طراحی و اجرای نظام مدیریت عملکرد استفاده کنند و توجه به نیازها و انتظارات کارکنان داشته باشند. همچنین، ایجاد یک فرهنگ سازمانی انعطافپذیر و توسعهپذیر نیز میتواند در مواجهه با چالشها کمک کند.
با این حال، با طراحی مدلهای ارزیابی منعطف و شفاف و با رعایت اصول عدالت، میتوان به حل این چالشها و مشکلات پرداخت و فرآیند ارزیابی عملکرد موثر و مفیدی را برای شرکت فراهم نمود.
شما می توانید با همراهی و کمک مشاورین شرکت یسناپارس بهترین مدل بومی مدیریت عملکرد را متناسب با سازمان خود طراحی و تدوین کنید.
جهت درخواست مشاوره و دمو نرم افزار مدیریت عملکرد کلیلک کنید.
برای مطالعه بیشتر: طراحی مدل ارزیابی عملکرد بومی
4 دیدگاه دربارهٔ «چالش های پیاده سازی نظام مدیریت عملکرد چیست؟»
ممنون از محتوا خیلی خوبتون. دقیقا یکی از چالش های مهمی که ما در سازمانمون برخوردیم مورد نرم افزار نامناسب بود. با توجه به اینکه مدل بومی مدیریت عملکرد خوبی داشتیم و تدوین شده بود. اما متاسفانه به دلیل نرم افزار نامناسب به خوبی پیاده سازی نشد.
ممنون از توجه شما خانم امامیان. دقیقا درست می فرمایید نرم افزار یکی از مهم ترین مواردی است که باید در پیاده سازی مدیریت عملکرد به آن توجه کرد. نرم افزار مدیریت عملکرد کارکنان تسما بهترین راهکار در پیاده سازی نظام مدیریت عملکرد براساس مدل بومی سازمان شما خواهد بود.
دقیقا به نکته خیلی خوبی اشار کردین. یکی از مهم ترین و اساسی ترین چالش های پیاد سازی مدیریت عملکرد فرهنگ سازمانی است. که اگر جا نیفتاده باشه میتونه به بدترین شکل عمل کنه و در پیاده سازی مدیریت عملکرد شکست بخوره.
همانطور که شما هم نوشتین. دقیقا یکی از مهم ترین چالش هایی که در سازمان ها وجود دارد بحث نرم افزار است. یک نرم افزار مدیریت عملکرد نامناسب میتونه کل سازمان را به چالش بکشه و روند خوبی نداشته باشه و از اون سمت تمام پرسنل هم ناراضی باشند. و دقیقا بهونه ای باشه که پرسنل یک سازمان در ارزیابی عملکرد شرکت نکنند.