جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

استراتژی رهبری هزینه چیست؟

اگر در یک بازار رقابتی فعالیت می‌کنید، به تکنیک‌های زیادی نیاز دارید تا بالاتر از رقبا در بازار مرتبط باقی بمانید. یکی از این تکنیک‌ها که برای شما ارزشمند می‌باشد، استراتژی رهبری هزینه است که در مدیریت استراتژیک استفاده می‌شود. ارائه محصولات با کمترین هزینه موجود، استراتژی‌ای است که کسب و کارها اغلب برای تحریک رشد از آن استفاده می‌کنند. یک شرکت زمانی رقابتی‌تر است که بتواند محصولات خود را با قیمت پایین‌تری عرضه کند. سازمان‌ها برای انجام این کار نیاز به توسعه استراتژی رهبری هزینه دارند. استراتژی هزینه ده‌ها سال قدمت دارد، اما هنوز هم در مورد بهبود فرآیندهای کسب‌ و کار و ایجاد یک استراتژی بازاریابی برنده، امروزه نیز مطرح است.
استراتژی رهبری هزینه چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید :

اگر در یک بازار رقابتی فعالیت می‌کنید، به تکنیک‌های زیادی نیاز دارید تا بالاتر از رقبا در بازار مرتبط باقی بمانید. یکی از این تکنیک‌ها که برای شما ارزشمند می‌باشد، استراتژی رهبری هزینه است که در مدیریت استراتژیک استفاده می‌شود. ارائه محصولات با کمترین هزینه موجود، استراتژی‌ای است که کسب و کارها اغلب برای تحریک رشد از آن استفاده می‌کنند. یک شرکت زمانی رقابتی‌تر است که بتواند محصولات خود را با قیمت پایین‌تری عرضه کند. سازمان‌ها برای انجام این کار نیاز به توسعه استراتژی رهبری هزینه دارند. استراتژی هزینه ده‌ها سال قدمت دارد، اما هنوز هم در مورد بهبود فرآیندهای کسب‌ و کار و ایجاد یک استراتژی بازاریابی برنده، امروزه نیز مطرح است.

 با یادگیری نحوه عملکرد این استراتژی و نحوه اجرای آن توسط شرکت‌های موفق، می‌توانید یک استراتژی منحصر به فرد ایجاد کنید که به شما در بازاری که در آن فعالیت می‌کنید برتری خواهد داد.

مطالعه بیشتر:لزوم پیاده سازی نظام مدیریت استراتژیک در سازمان

 استراتژی رهبری هزینه چیست؟

مدیریت استراتژیک
رهبری هزینه زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت به دلیل قیمت پایین پیشرو در رده باشد. برای دستیابی موفقیت آمیز به این هدف بدون کاهش شدید درآمد، یک کسب و کار باید هزینه‌ها را در سایر زمینه‌های کسب و کار، مانند بازاریابی، توزیع و بسته بندی کاهش دهد. استراتژی رهبری هزینه، برنامه یک شرکت برای تبدیل شدن به یک رهبر هزینه در دسته یا بازار خود است.

 مزایای رهبر هزینه بودن

رهبری هزینه بودن مزایای زیادی دارد. رهبران هزینه می‌توانند کمترین هزینه را برای یک محصول دریافت کنند در حالی که همچنان سودآور باشد. سایر شرکت‌ها ممکن است مجبور شوند محصولات خود را با ضرر به فروش برسانند تا با قیمت‌های یک رهبر هزینه رقابت کنند. از دیگر مزایای استراتژی رهبری هزینه این است که رهبران هزینه می‌توانند بهتر از رقبا در برابر رکود مقاومت کنند، زیرا آن‌ها در جلب نظر مصرف کنندگان با در نظر گرفتن بودجه تجربه دارند. یک شرکت با هزینه‌های عملیاتی بسیار پایین می‌تواند بدون دستیابی به اهداف فروش بیشتر از یک شرکت با هزینه‌های بالا کار کند.

یکی دیگر از مزایای استراتژی رهبری هزینه این است که رهبران هزینه می‌توانند انعطاف پذیرتر باشند. از آنجایی که هزینه‌های آن‌ها پایین است، می‌توانند بیشتر قیمت‌ها را تخفیف دهند یا به‌طور بالقوه محصولاتی را که ممکن است شرکت‌های دیگر قادر به انجام آن‌ها نباشند، امتحان کنند. شرکت‌های دارای انعطاف پذیری به احتمال زیاد مشتریان بیشتری را جذب خواهند کرد.

مطالعه بیشتر: راهنمای مقدماتی تدوین برنامه استراتژیک

 معایب رهبر هزینه بودن

برنامه استراتژیک
همان طور که در بالا مشاهده کردید مزایای زیادی برای رهبری هزینه وجود دارد اما باید توجه داشت که انتخاب استراتژی رهبری هزینه می‌تواند مخاطره آمیز باشد. برخلاف ارائه محصولات برتر یا جذابیت برند، بیشترین ارزش یک شرکت رهبری هزینه برای مصرف کنندگان قیمت پایین است. بنابراین، اگر یک رقیب بتواند هزینه‌ها را بیشتر کاهش دهد، تهدیدی اساسی برای پایه مصرف کننده یک شرکت خواهد بود.

یکی دیگر از معایب استراتژی رهبری هزینه این است که رهبران هزینه به حجم بالای فروش وابسته هستند. رهبران هزینه ناگزیرند با حاشیه سود ناچیز عمل می‌کنند. این بدین معناست که آن‌ها باید حجم بالایی از فروش را حفظ کنند تا موفق شوند. مورد دیگر از معایب استراتژی رهبری هزینه این است که رهبران هزینه در انطباق با تغییرات بازار ممکن است کند باشند. وقتی استراتژی در سطح کسب و کار شما حول محور کاهش هزینه باشد، همگامی با روندها و سلایق مصرف کننده می‌تواند چالش برانگیز باشد. رهبران هزینه ممکن است متعهد به توسعه فناوری‌های پیشرفته به منظور کاهش هزینه‌های تولید باشند، تنها به این دلیل که ترجیحات بازار تغییر کرده و این فناوری دیگر مرتبط نیست.

 تفاوت بین رهبری هزینه و رهبری قیمت

گاهی اوقات افراد از اصطلاحات رهبری هزینه و رهبری قیمت به جای یکدیگر استفاده می‌کنند، اما این کلمات به یک اصل اشاره نمی‌کنند. رهبری هزینه به معنای داشتن کمترین هزینه عملیاتی در صنعت و بازار است. رهبری قیمت یعنی داشتن کمترین قیمت. شرکتی که رهبر هزینه است، معمولاً رهبر قیمت‌گذاری هم نیز می‌باشد. شرکتی که پایین‌ترین قیمت‌ها را تعیین می‌کند ممکن است گهگاه این تصمیم را به دلیل سود خالص اتخاذ کند. به عنوان مثال، شرکت‌های بزرگ آنلاین گاهی اوقات اقلام را با ضرر یا حاشیه سود اندک می‌فروشند تا پایین‌ترین قیمت را در برخی از محصولات خود حفظ کنند و سهم بیشتری از بازار را به دست آورند. این شرکت‌ها رهبران قیمت خواهند بود اما رهبران هزینه‌ها نیستند.

سایر شرکت‌ها می‌توانند هزینه‌های عملیاتی کمتری داشته باشند و برای کسب سود بیشتر، محصولات را با حاشیه‌های بالاتر بفروشند. این شرکت‌ها رهبران هزینه در نظر گرفته می‌شوند اما رهبران قیمت نیستند. با این حال، بسیار رایج است که رهبری قیمت و رهبری هزینه در شرکتی که با کمترین هزینه تولید می‌کند و پایین‌ترین قیمت رده را ارائه می‌کند، همپوشانی دارند.

مطالعه بیشتر: آشنایی با مهمترین شاخص‌های استراتژیک

 چگونه به یک رهبر هزینه تبدیل شویم؟

شاخص‌های استراتژیک
اکثر رهبران هزینه برای پایین نگه داشتن هزینه‌های عملیاتی و حفظ وضعیت رهبری هزینه خود به انواع این روش‌ها به طور همزمان تکیه می‌کنند. راه‌های تبدیل شدن به یک رهبر هزینه عبارتند از:

  • افزایش مقیاس تولید
  • پیاده سازی تکنولوژی پیشرفته
  • تامین مواد اولیه
  • بهبود کارایی
  • محدود کردن محصولات و خدمات

مطالعه بیشتر: بررسی مهمترین مزایا برنامه ریزی و کنترل پروژه

 چگونه یک استراتژی رهبری هزینه ایجاد کنیم؟

توسعه یک استراتژی رهبری هزینه موثر زمان، تحقیق و پشتکار نیاز دارد. مقامات یک شرکت احتمالاً باید استراتژی رهبری هزینه خود را به طور منظم به روز کنند تا افزایش قیمت در نیروی کار و مواد خام، تغییرات در بازار و رقبای جدید را در نظر بگیرند. در ادامه به موارد چگونگی ایجاد این استراتژی اشاره شده است:

  • تجزیه و تحلیل عملیات موجود
  • تحقیق در مورد رقبا
  • شناسایی استراتژی‌هایی برای کاهش هزینه ها
  • پیگیری پیشرفت

مطالعه بیشتر: داشبورد مدیریتی چیست و چه امکاناتی دارد؟

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

در عصر حاضر، سازمان‌ها با چالش‌های متعددی نظیر تغییرات سریع تکنولوژیکی، نیازهای متنوع مشتریان و رقابت فزاینده مواجه‌اند. این مقاله به بررسی فرآیند فرمولاسیون استراتژی در مدیریت استراتژیک می‌پردازد و هدف آن کمک به سازمان‌ها در دستیابی به رشد پایدار و موفقیت مداوم در شرایط متغیر و پرتلاطم محیطی است. در بخش اول، مفهوم مدیریت استراتژیک و اهمیت آن در سطوح مختلف سازمان‌ها تحلیل می‌شود. سپس مراحل فرمولاسیون استراتژی، شامل تحلیل محیطی و درونی، تعیین اهداف و شناسایی ذینفعان، معرفی می‌شود.
طبق تحقیقاتی که در مجله هاروارد بیزینس ریویو (Harvard Business Review) ارائه شده است، 85 درصد از تیم‌های رهبری اجرایی کمتر از یک ساعت در ماه برای بحث درباره استراتژی صرف می‌کنند و نیمی اصلاً وقتی برای این موضوع نمی‌گذارند. این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که بیشتر کارمندان از استراتژی شرکت خود آگاهی کافی ندارند.
بسیاری از کسب‌وکارها زمان و هزینه زیادی را صرف تهیه برنامه‌های استراتژیک خود می‌کنند. ما باید به اهمیت برنامه‌ریزی استراتژیک پی ببریم، اما این کار تنها به استراتژی، محدود نمی‌شود. چگونه می‌توان شکاف بین برنامه‌ریزی استراتژیک کسب‌وکار و اجرای آن را پر کرد؟ نرم‌افزار اجرای استراتژی، برنامه‌ای استراتژیک معمولی را به برنامه عملی تبدیل می‌کند و دردسرهای مرحله اجرا را از بین می‌برد و فرایندهای عملیاتی را ساده‌تر می‌کند. نرم‌افزار برنامه‌ریزی استراتژیک به شرکت‌ها کمک می‌کند تا برنامه‌های خود را اجرا کنند و راه‌حل‌های مدیریت کسب‌وکار پویایی را ارائه می‌دهد که به هر عضو سازمان دسترسی دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

فرم درخواست دمو استراتژی رهبری هزینه چیست؟

برای دریافت دموی محصولات یسناپارس، لطفا فرم زیر را تکمیل نمائید.