هیچ چیز به اندازه فضای منفی گرایی در محل کار بر کارکنان و سازمان تأثیر نمیگذارد. انرژی را تخلیه میکند و تمرکز کارکنان را از کار منحرف میکند. با گذشت زمان، این امر باعث ایجاد عدم تعامل، کاهش بهرهوری و افزایش گردش کارکنان میشود. علاوه بر این، تأثیر منفی بر روحیه آنها دارد.
اگر شما یک مدیرعامل یا مدیر منابع انسانی هستید و احساس میکنید که منفی گرایی در محل کار شما زیاد شده است، حتما این مقاله را مطالعه کنید تا با هفت روش برای پیشگیری از این چنین موضوعی آشنا شوید. اگر تمایل به شنیدن نسخه صوتی این مقاله دارید میتوانید به لینک زیر مراجعه کرده و نسخه صوتی آن را بشنوید.
مطالعه بیشتر: راهکارهای بهبود مدیریت عملکرد سازمانی
در راستای کاهش منفی گرایی در محل کار به عنوان یک مدیر یا متخصص منابع انسانی، شما از نزدیک با کارکنان در سراسر شرکت در ارتباط هستید. به عنوان مثال شکایات کارمندان را دریافت میکنید، یا کارمندانی که کار خود را ترک میکنند مصاحبه خروج انجام داده و شهرت سازمان خود را در جامعه خود میدانید.
مدیران همچنین میتوانند بحثهای مربوط به شبکههای داخلی کارکنان را نظارت کنند، فرآیند ارزیابی و بازخورد 360 درجه را مدیریت و مدیران را در برخورد مناسب با کارکنان راهنمایی کنند. این اطلاعات به شما کمک میکند تا قبل از اینکه عواقب روحیه شکننده آن به محل کار شما آسیب برساند، علائم منفی گرایی را شناسایی کنید. همچنین به شما در پیشگیری و کاهش منفی گرایی در محل کار کمک میکند.
تشخیص منفی بودن محل کار
به گفته گری اس. توپچیک، نویسنده کتاب مدیریت منفی محل کار، منفی بودن یک مشکل فزاینده در محل کار است. او در بررسی مدیریت بیان میکند که منفیگرایی اغلب نتیجه از دست دادن اعتماد، کنترل یا جامعه است. دانستن اینکه مردم در مورد چه چیزی منفی هستند، اولین قدم در حل مشکل است.
هنگامی که منفی گرایی در محل کار شما ظاهر میشود، صحبت با کارمندان به شما کمک میکند تا مشکلات دقیق و میزان تأثیرگذاری مشکلات بر محل کارتان را درک کنید. شما باید دقیقاً گروههای کارمندی را که منفی بودن و ماهیت مسائلی را که باعث ناراحتی آنها شده است، شناسایی کنید.
دلیل منفی گرایی در محل کار هرچه که باشد، باید به مسائل رسیدگی کنید. یا مانند یک آتشفشان به ظاهر خاموش، در زیر سطح میجوشند و به صورت دورهای حباب میزنند و سرریز میشوند تا آسیب تازهای ایجاد کنند.
7 راه کار برای به حداقل رساندن منفی گرایی در محل کار
به کارکنان خود اعتماد کنید
مطالعهای که در 88 فروشگاه خردهفروشی در کانادا توسط اساتید دانشگاه یورک در تورنتو و دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور انجام شد، نشان داد که “وقتی کارکنان احساس اعتماد میکنند، احتمالاً عملکرد بهتری دارند.”
اعتماد و احترام بلوکهای اساسی برای یک محیط کار سالم هستند. به عنوان مدیرعامل یا مدیر منابع انسانی، نشان دهید که از روزی که کارمندان خود را به کار گرفتهاید به آنها اعتماد دارید و به آنها احترام میگذارید. از سوی دیگر، وقتی کارکنان احساس میکنند که باید اعتماد شما را جلب کنند و خود را ثابت کنند، این باعث ایجاد حس رقابت در بین کارکنان میشود. وقتی رقابت ناسالم میشود، منفی گرایی در محل کار زیاد میشود. در سازمانهایی که عنصر اعتماد وجود دارد، منجر به ایجاد یک محیط کاری سالم و دوستانه میشود و منفیگرایی در کار را کاهش میدهد.
کنترل بر وظیفه شغلی
طبق تحقیقات انجام شده ،” 70 درصد از کارکنان از نداشتن استقلال کافی یا کنترل بر وظایف شغلی خود شکایت دارند. ” اغلب مدیران، سرپرستان و سازمانها تمایل دارند که کارکنان خود را ریزمدیریت کنند. آنها سرانجام بدون در نظر گرفتن ورودیهای خود یا مشورت با آنها، از طرف کارمند خود تصمیم میگیرند. این منجر به احساس بیاعتمادی و منفی بین کارمند و سازمان میشود. بنابراین برای اجتناب از این امر و کاهش منفیگرایی در محل کار، باید به وظایف شغلی خود اعتماد کرد و به آنها اجازه داد تا خودشان تصمیم بگیرند. این به کارکنان فرصتی میدهد تا یاد بگیرند و اعتماد به نفس خود را به دست آورند، حتی اگر اشتباه کنند.
مطالعه بیشتر: مدیریت عملکرد کارکنان
فرصت بیان
کارکنان، گاهی اوقات بیشتر از آنچه مدیر عامل یا مدیران منابع انسانی تصور میکنند، درباره شرکت میدانند. اما اغلب، نظرات و پیشنهادات آنها نادیده گرفته میشود و مورد توجه قرار نمیگیرد. وقتی به نظرات و افکار آنها ارزش قائل نشوند، احساس ظلم میکنند و این منجر به منفیگرایی در محیط کار میشود.
به عنوان مدیر منابع انسانی، بستری را برای کارکنان خود ایجاد کنید تا بتوانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند. نظرسنجیهای ساده ایجاد کنید تا کارکنان بتوانند نظرات خود را در مورد ساعات کار، حقوق، لباس پوشیدن، شرایط کار یا سایر عوامل موثر بر کار آنها بیان کنند. این باعث میشود کارکنان احساس کنند که سازمان نه تنها به کار، بلکه به آنها نیز اهمیت میدهد. این موضوع به ایجاد یک محیط کاری شاد و مثبت کمک میکند که در آن همه آزادند که نگرانیها و نظرات خود را بیان کنند.
از طرفداری پرهیز کنید
جانبداری و سوگیری در محیط کار کاملاً متداول است. مدیران و سرپرستان، آگاهانه یا ناآگاهانه نسبت به کارکنان خود تعصب دارند. اما برای اجتناب از رقابت ناسالم و ناخواسته، مدیران منابع انسانی باید به هر قیمتی از هرگونه اقدام مطلوب پرهیز کنند. هر کارمندی باید فارغ از طبقه، اعتقاد، جنسیت، مذهب یا گرایش خود از فرصت و مسئولیت کاری برابر برخوردار باشد. این امر تضمین میکند که سازمان قوانین کار و سیاستهای شرکت را به شدت دنبال میکند.
جزئی از منفیگرایی نباشید
به عنوان مدیر یا رهبر، اگر مکالمات منفی را میشنوید، از حضور در آنها اجتناب کنید. از گفتگوی منفی به سمت موضوعی مثبت بروید که برای همه مفیدتر و ارزشمندتر است. وقتی گفتگوها و موضوعات به سمت منفی گرایی در محل کار حرکت میکنند، مانند آتشسوزی گسترده میشوند و بر همه افرادی که در سازمان کار میکنند تأثیر میگذارد.
از اضافۀ بار کاری خودداری کنید
وقتی کارکنان بیش از حد شلوغ میشوند، دچار استرس، اضطراب و از کار افتادگی میشوند. این منجر به کاهش بهرهوری آنها میشود، روحیۀ آنها را پایین میآورد و بر سلامت جسمی و روانی آنها تأثیر میگذارد. آنها را عصبانی میکند و باعث میشود نگاه منفی نسبت به کار خود داشته باشند. برای اجتناب از این امر، رهبران و مدیران باید اهداف واقعبینانه و قابل دستیابی را تعیین کرده و پیشرفت کارکنان خود را زیر نظر داشته باشند. آنها باید از سوختن کارکنان خود اجتناب کنند و در صورت امکان به آنها انگیزه دهند.
مطالعه بیشتر: داده کاوی به چه معناست؟
کارکنان خود را بشناسید
مطمئن شوید که به کارکنان خود به خاطر دستاوردهای آنها پاداش میدهید و آنها را میشناسید. این باعث میشود آنها احساس کنند که سهم آنها ارزشمند است و آنها را تشویق به عملکرد بهتر میکند. این موضوع به تقویت روحیه آنها کمک میکند و بر بهرهوری آنها تأثیر مثبت دارد. علاوه بر این، مشارکت و حفظ کارکنان را افزایش میدهد. کارکنان با فداکاری بیشتر برای پاداش و تقدیر بیشتر تلاش میکنند. آنها چشمانداز مثبتی از آینده سازمان خواهند داشت و به ایجاد فرهنگ کار سالم و کاهش منفی گرایی در محل کار کمک میکند. یک “متشکرم” ساده یا جملاتی مثل “شما کار بسیار خوبی کردید” تأثیر زیادی بر افزایش روحیه کارکنان دارد.
منبع:
www.engagedly.com