جستجو
  • فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

OKR چیست؟ تعریف و مثال

OKR چیست؟ اگر به طور منظم اهداف تیم یا شرکت را تعیین می‌کنید، احتمالاً اصطلاح OKR را شنیده اید. OKR یا "اهداف و نتایج کلیدی" یک روش هدف گذاری است که می‌تواند به تیم‌ها در تعیین اهداف قابل اندازه گیری کمک کند. علیرغم این واقعیت که اکثر کسب و کارها اهدافی را تعیین می‌کنند، فقط 16 درصد از کارکنان معتقدند که سازمان آن‌ها در تعیین و انتقال اهداف شرکت خوب عمل می‌کند. برای افزایش مشارکت کارکنان در تعیین هدف و کمک به تیم‌های خود برای تعیین و دستیابی به اهداف بلندپروازانه، سعی کنید OKR‌ها را تنظیم کنید.
OKR چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید :

OKR چیست؟ اگر به طور منظم اهداف تیم یا شرکت را تعیین می‌کنید، احتمالاً اصطلاح OKR را شنیده اید. OKR یا “اهداف و نتایج کلیدی” یک روش هدف گذاری است که می‌تواند به تیم‌ها در تعیین اهداف قابل اندازه گیری کمک کند. علیرغم این واقعیت که اکثر کسب و کارها اهدافی را تعیین می‌کنند، فقط 16 درصد از کارکنان معتقدند که سازمان آن‌ها در تعیین و انتقال اهداف شرکت خوب عمل می‌کند. برای افزایش مشارکت کارکنان در تعیین هدف و کمک به تیم‌های خود برای تعیین و دستیابی به اهداف بلندپروازانه، سعی کنید OKR‌ها را تنظیم کنید.

این ابزار توسط برخی از سازمان‌های پیشرو جهان برای تنظیم و اجرای استراتژی‌ها استفاده می‌شود.

مطالعه بیشتر: آشنایی با نرم افزار مدیریت عملکرد سازمانی تسما

OKR چیست؟

اهداف و نتایج کلیدی چست؟

مخفف OKR چیست؟ OKR مخفف Objectives and Key Results می‌باشد.یک فرآیند هدف گذاری مشترک است که تیم‌ها و افراد می‌توانند از آن برای توسعه اهداف دشوار و بلندپروازانه با نتایج قابل اندازه گیری استفاده کنند. OKR‌ها برای ردیابی پیشرفت، ایجاد همسویی و الهام بخشیدن به مشارکت در تعقیب اهداف قابل اندازه گیری استفاده می‌شوند.

چه در مورد عملیات اداری صحبت کنیم، چه مهندسی نرم افزار، سازمان‌های غیرانتفاعی یا بیشتر، OKR‌ها برای تعیین اهداف در بسیاری از سطوح شرکت یکسان عمل می‌کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند برای اهداف شخصی و توسط افراد برای انجام کارها در مکان‌هایی که مدیریت ارشد از آن‌ها استفاده نمی‌کند به کار گرفته شوند.

مطالعه بیشتر: 4 مرحله اصلی چرخه مدیریت عملکرد کارکنان

اجزای یک OKR چیست؟ اهداف و نتایج کلیدی

اجزای OKR

1-فرمول OKR

به طور معمول، OKR‌ها با یک هدف در بالا و 3-5 نتیجه کلیدی پشتیبانی کننده در زیر آن نوشته می‌شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند در قالب یک بیانیه نوشته شوند:

من (هدف) را با (نتایج کلیدی) اندازه گیری خواهم کرد.

2-اهداف

هدف OKR چیست؟ یک هدف به سادگی چیزی است که باید به آن دست یافت، نه بیشتر و نه کمتر. اهداف، بنا به تعریف، معنادار، ملموس، کنش گرا و (در حالت ایده آل) الهام بخش هستند. زمانی که آن‌ها به درستی توسعه یافته و اجرا شوند، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر تفکر مبهم و اجرای ناکارآمد عمل می‌کنند.

3-نتایج کلیدی

نتایج کلیدی معیار و نظارت بر نحوه رسیدن ما به هدف است. KRهایی که مؤثر هستند، خاص، محدود به زمان و نیرومند و در عین حال واقع بینانه هستند. مهمتر از همه، آن‌ها را می‌توان اندازه گیری و تأیید کرد. در مورد برآوردن الزامات یک نتیجه کلیدی، هیچ منطقه خاکستری، جایی برای سؤال وجود ندارد.

مطالعه بیشتر: تدوین برنامه عملیاتی چیست؟

انواع OKR چیست؟

انواع OKR

OKR‌ها ممکن است ماهیت متعهد، جاه طلب و یادگیری داشته باشند. OKR‌های متعهد مانند نام آن‌ها هستند. هنگامی که در پایان یک چرخه درجه بندی می‌شود، انتظار می‌رود یک OKR متعهد نمره قبولی داشته باشد.

OKR‌های آرزویی اغلب به عنوان اهداف کششی یا “مهتاب” شناخته می‌شوند. انتظار می‌رود مسیر رسیدن به یک OKR آرمانی ساخته شود، زیرا قبلاً هیچ کس دیگری به آنجا نرسیده است. آن‌ها همچنین ممکن است طولانی مدت باشند و فراتر از یک چرخه OKR زندگی کنند، یا حتی بین اعضای تیم برای افزایش تعامل کارکنان منتقل شوند.

OKR برای یادگیری زمانی استفاده می‌شود که یادگیری چیزی جدید ارزشمندترین نتیجه این چرخه باشد. اگر یک تیم مطمئن نیست که چگونه ادامه دهد، آن‌ها می‌توانند یک OKR یادگیری تنظیم کنند که به این سوال پاسخ دهد: “مهم‌ترین چیزی که می‌خواهیم در 90 روز آینده یاد بگیریم چیست؟”

مزایای OKR

مزایای OKR

مزایای OKR چیست؟ همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد OKR همان اهداف و نتایج کلیدی هستند که مزایای بسیاری از جمله وضوح، ارتباطات پیشرفته و استراتژی منسجم و شفاف در سطح سازمان را ارائه می‌دهند.

تمرکز: اهداف و نتایج کلیدی یک تیم را قادر می‌سازند تا حول مجموعه کوچکی از اولویت‌های خوب انتخاب شده متحد شوند.

همسویی: اهداف و نتایج کلیدی روشی را برای کل سازمان فراهم می‌کنند تا اهداف خود را در هر لایه با اولویت‌های سطح بالا و با هدف نهایی خود هماهنگ کند.

تعهد: اهداف و نتایج کلیدی مستلزم سطحی از تعهد جمعی از سوی همه طرف‌های درگیر به منظور انتخاب و پایبندی به اولویت‌های مورد توافق است.

ردیابی: اهداف و نتایج کلیدی به یک تیم یا سازمان اجازه می‌دهد تا پیشرفت خود را به سمت یک هدف پیگیری کند و زودتر بداند چه زمانی باید تاکتیک‌ها را تغییر دهد.

کشش: اهداف و نتایج کلیدی به تیم‌ها قدرت می‌دهند تا اهدافی فراتر از BAU  یا “کسب و کار به طور معمول” تعیین و تغییرات مهم و معناداری ایجاد کنند.

اشتباهات رایج OKR چیست؟

نوشتن اهداف و نتایج کلیدی، مهارتی است که توسعه آن به تمرین و زمان نیاز دارد. هر مجموعه‌ای از OKR‌ها باید بازخوردی از درون سازمان داشته باشند و تحت بررسی‌ها و پیش نویس‌های متعدد قرار گیرند.

هنگام نوشتن اهداف و نتایج کلیدی از چند اشتباه رایج اجتناب کنید:

از کسب و کار معمول خودداری کنید: اهداف و نتایج کلیدی باید تغییر را بر وضعیت موجود اولویت دهند.

OKR در مقابل KPI: اهداف و نتایج کلیدی چیزی بیش از KPI(شاخص‌های کلیدی عملکرد) هستند. آن‌ها معیارهایی برای تغییر بوده در حالی که KPI‌ها معیارهای سلامت هستند.

مطالعه بیشتر: شاخص کلید عملکرد چیست؟

چه ابزارهای OKR در دسترس هستند؟

برخی از بهترین ابزارهای OKR رایگان هستند، مانند Google Docs و Google Sheets یا حتی قلم و کاغذ خوب و قدیمی.

چگونه OKR‌ها را درجه بندی می‌کنید؟

قرار است اهداف و نتایج کلیدی به طور منظم ردیابی شوند و در پایان یک چرخه درجه بندی شوند. روش‌های متعددی برای درجه‌بندی (یا «نمره‌گذاری») OKR وجود دارد.

روش اندی گروو برای درجه بندی OKR‌ها یک رویکرد ساده “بله” یا “خیر” است. آیا شما آن را ملاقات کردید؟ یا نه؟ بیشتر سازمان‌ها جزئیات بیشتری را در درجه بندی خود ترجیح می‌دهند، بنابراین از سیستم «قرمز، زرد، سبز» استفاده می‌کنند که در آن قرمز به معنای «شکست خوردیم»، زرد به معنای «پیشرفت کردیم» و سبز به معنای «به هدف خود رسیدیم».
دقیق‌ترین سیستم درجه بندی توسط گوگل استفاده می‌شود که با استفاده از مقیاس درصدی (0/0- 1/0) به هر نتیجه کلیدی در پایان چرخه یک امتیاز عددی اختصاص می‌دهد. آن‌ها میانگین نمرات نتایج کلیدی را برای تعیین نمره کلی آن هدف معدل می‌کنند.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

بسیاری از سنت‌ها ارزش حفظ کردن دارند، اما برخی از آن‌ها دیگر به اندازه گذشته برای ما مفید نیستند. در این زمینه، دوران ارزیابی سالانه سنتی که برای سال‌های زیادی رایج بود، به پایان رسیده است. امروزه شرکت‌ها رویکردی مدرن‌تر برای مدیریت عملکرد کارکنان اتخاذ کرده‌اند
در این مقاله، مفهوم ارزیابی عملکرد منابع انسانی، روش‌های مختلف ارزیابی و چالش‌ها در این فرایند موردبحث قرار خواهد گرفت. هدف این مقاله بررسی تأثیر ارزیابی عملکرد منابع انسانی بر بهبود عملکرد سازمانی و رضایت کارکنان است.
سیستم‌های مدیریت عملکرد به افراد کمک می‌کنند تا به طور پیوسته توسعه یابند - اما بیشتر شرکت‌ها بهترین روش‌ها را به کار نمی‌برند. یک مجموعه از انتخاب‌های طراحی تعریف شده می‌تواند به رهبران کمک کند تا به سمت جلو هدایت شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

فرم درخواست دمو OKR چیست؟ تعریف و مثال

برای دریافت دموی محصولات یسناپارس، لطفا فرم زیر را تکمیل نمائید.