• فروشگاه
  • تماس‌با‌ما
  • دمومحصولات
  • سوالات‌متداول
× Send

کانون ارزیابی چیست؟ استفاده، روش‌ها و مزایا

کانون ارزیابی به یک مکان اشاره نمی‌کند، بلکه به فرآیندی اطلاق می‌شود که به طور فزاینده‌ای توسط سازمان‌ها برای ارزیابی کارکنان، چه به عنوان بخشی از فرآیند استخدام چه برای ارتقاء داخلی و توسعه کارکنان (جایی که معمولاً به عنوان مرکز توسعه شناخته می‌شود) استفاده می‌شود.
کانون ارزیابی چیست؟ استفاده، روش‌ها و مزایا

آنچه در این مقاله میخوانید :

کانون ارزیابی به یک مکان اشاره نمی‌کند، بلکه به فرآیندی اطلاق می‌شود که به طور فزاینده‌ای توسط سازمان‌ها برای ارزیابی کارکنان، چه به عنوان بخشی از فرآیند استخدام چه برای ارتقاء داخلی و توسعه کارکنان (جایی که معمولاً به عنوان مرکز توسعه شناخته می‌شود) استفاده می‌شود.

مرکز ارزیابی بر مجموعه‌ای از تمرینات متنوع تمرکز دارد که برای شبیه سازی جنبه‌های مختلف محیط کار طراحی شده اند.

در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد کانون ارزیابی بیشتر بدانید.

مطالعه بیشتر:آشنایی با نرم افزار مدیریت عملکرد کارکنان تسما

کانون ارزیابی چیست؟

کانون ارزیابی چیست

مرکز ارزیابی فرآیند انتخابی است که در آن افراد با استفاده از طیف وسیعی از شیوه‌‌ها و تمرین ‌ها ارزیابی می‌‌شوند. مرکز ارزیابی، یک عملکرد منابع انسانی است که برای ارزیابی کارکنان برای اهداف استخدام استفاده می‌شود.

مراکز ارزیابی بیشتر برایپست‌های مدیریت ارشداستفاده می‌شود. با این حال، با افزایش تعداد متقاضیان شغل برای یک موقعیت واحد، مراکز ارزیابی به روش رایج‌تری برای انتخاب تبدیل شده‌اند.

کارفرمایان از کانون ارزیابی جهت ارزیابی افراد برای نقش‌های شغلی خاص استفاده می‌کنند. این مرکز با ارائه ترکیبی از وظایف و فعالیت‌ها، شایستگی داوطلب را برای شغل مورد آزمایش قرار می‌دهد. این وظایف بیشتر مربوط به شغلی است که داوطلب درخواست می‌کند.

زمان و قالب مراکز ارزیابی ممکن است بسته به مشخصات کاری متفاوت باشد. می‌تواند تمام روز یا دو روز طول بکشد.

مکان یک مرکز ارزیابی ممکن است از فضای اداری تا هتل متفاوت باشد.

مطالعه بیشتر:5 روش بهبود عملکرد کارکنان چیست؟

استفاده از کانون ارزیابی

استفاده از کانون ارزیابی

بخش منابع انسانی از مرکز ارزیابی جهت ارزیابی متقاضیان کار استفاده می‌کند که شامل انجام چندین فعالیت و وظایف برای کشف صلاحیت متقاضیان است. همه این‌ها به انتخاب نامزد مناسب برای شغل کمک می‌کند.

منابع انسانی از مراکز ارزیابی برای اهداف زیر استفاده می‌کند:

  • برنامه ریزی جانشین پروری: مراکز ارزیابی به عنوان یک راه عالی برای برنامه ریزی جانشین پروری عمل می‌کنند. برنامه ریزی جانشین پروری از طریق مراکز ارزیابی احتمال خطا را کاهش می‌دهد و به انتخاب بهترین کاندید کمک می‌کند.
  • شناسایی پتانسیل: مراکز ارزیابی استعدادهای موجود در شرکت را به نمایش می‌گذارد و به شناسایی افراد برای موقعیت شغلی کمک می‌کند.
  • انتخاب: مراکز ارزیابی عمدتاً برای اهداف گزینش استفاده می‌شوند. به شناسایی افراد با مهارت‌های کافی کمک کرده که این امر به یافتن فرد مناسب برای شغل مناسب کمک می‌کند.
  • توسعه نامزدها: مراکز ارزیابی تا حد زیادی به رشد نامزدها کمک می‌کند. به عنوان مثال وظایف و فعالیت‌های مراکز ارزیابی موجب رشد مهارت داوطلبان می‌شود.
  • نیازهای آموزشی: مراکز ارزیابی به شناسایی ویژگی که داوطلب می‌تواند در آن بیشتر پیشرفت کند کمک می‌کند. این امر به تعیین نیازهای آموزشی و توسعه نامزد کمک خواهد کرد.

مطالعه بیشتر:تفاوت ارزیابی عملکرد با مدیریت عملکرد

روش‌های کانون ارزیابی

روش‌های کانون ارزیابی

روش‌های مراکز ارزیابی به شرح زیر است:

1-نقش آفرینی

این روشی است که در آن به نامزد موقعیت کاری داده می‌شود و باید با آن مقابله کند. کارفرما، نامزد را بر اساس شایستگی و توانایی آن‌ها در کنار آمدن با شرایط ارزیابی می‌کند. این روش برای برخی از مهارت‌های ارزشیابی مانند ارتباط، قاطعیت و غیره موثر می‌باشد.

2-تست درون سبد

این یک روش کانون ارزیابی است که در آن متقاضی بر اساس توانایی‌هایش در انجام وظایف مربوط به شغل، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این روش، متقاضیان قرار است در یک زمان معین، برخی از وظایف مرتبط با شغل را انجام دهند.

3-مصاحبه مبتنی بر شایستگی

این روشی است که در آن مصاحبه کننده مجموعه‌ای از سوالات از پیش تعیین شده را از مصاحبه شونده می‌پرسد. هر مجموعه از سوالات بر مهارت خاصی تمرکز دارد. در نتیجه، این مصاحبه‌ها سیستماتیک‌تر هستند و بینش‌های معناداری در مورد شخص مقابل ارائه می‌دهند.

4-مطالعه موردی

در این روش به داوطلبان یک مطالعه موردی به همراه برخی اسناد داده می‌شود تا آن را تحلیل کنند. نامزدها باید مطالعه موردی را طی کرده و نتیجه گیری کنند. قرار است پس از نتیجه گیری، گزارش مختصری ارائه دهند. داوطلبان بر اساس مهارت‌های حل مسئله و مهارت‌های ارائه آن‌ها ارزیابی می‌شوند.

5-بحث گروهی

تحت این روش، گروهی از نامزدها این فرصت را پیدا می‌کنند که درباره موضوعی به تفصیل بحث کنند. بحث گروهی با هدف ارزیابی مهارت‌های زیر از نامزدها انجام می‌شود:

  • مهارت‌های ارتباطی
  • مهارت‌های رهبری
  • اعتماد به نفس
  • آگاهی از صنعت
  • استدلال‌های منطقی

مطالعه بیشتر: مدل شایستگی چیست؟

مزایای کانون ارزیابی

مزایای کانون ارزیابی

کانون ارزیابی به انتخاب فرد مناسب برای کار کمک می‌کند و روش انتخاب، منصفانه است.

  • به نامزدها اجازه می‌دهد تا طیف گسترده‌‌ای از مهارت ‌های خود را به نمایش بگذارند.
  • به داوطلب درک بهتری از نقش شغلی خود می‌دهد.
  • به غربالگری چندین نامزد به طور همزمان کمک می‌کند.
  • به مصاحبه کننده اجازه می‌دهد تا عملکرد موجود را ارزیابی کند و عملکرد آینده را در همان زمان پیش بینی کند.
  • به جدا کردن نامزدهایی که روی کاغذ شبیه به هم هستند کمک می‌کند.

مطالعه بیشتر:4 مرحله اصلی چرخه مدیریت عملکرد کارکنان

چگونه می‌توان برای یک کانون ارزیابی آماده شد؟

  • درباره سازمان و اهداف آن بخوانید.
  • در مورد مهارت‌هایی که کارفرما به دنبال آن است بیاموزید. شرح شغل یا هر ماده شغلی دیگری را مرور کنید تا ایده‌ای در مورد آنچه کارفرما به دنبال آن است به دست آورید.
  • از موضوعات مرتبط با صنعت آگاه باشید.
  • مهارت‌های ارتباطی خود را از قبل با شخص دیگری تمرین کنید.
  • اعتماد به نفس داشته باشید و همه چیز را در مورد شغلی که برای آن درخواست می‌کنید بیاموزید.

و در آخر…

کانون ارزیابی یک مرحله مهم و اغلب استرس زا در فرآیند استخدام است. برای ارائه بهترین تلاش خود در روز، بسیار مهم است که کاملاً آماده باشید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر

برای مدیریت موفق در انواع سازمان‌ها بصیرت به معنای تجسم مثبت از آینده و در کنار آن شناخت کافی و تنظیم برنامه‌های بلند مدت و همه جانبه جهت آینده مطلوب ضروری است. این مولفه از عوامل اثربخشی سازمان هاست. برخورداری مدیران از بصیرت مدیریتی، توجه به چشم انداز استراتژیک، تفکر استراتژیک، استفاده از برنامه ریزی استراتژیک در سازمان‌ها می‌تواند زمینه ساز ایجاد آینده ی مطلوب در نظام سازمان شود. در این مطلب سعی شده است مفهوم بصیرت در مدیریت و ضرورت برخورداری مدیران از آن مورد بررسی قرار داده ایم.
نحوه کنترل کارمندان یک استراتژی مدیریتی برای توسعه کارکنان از طریق ارتقای استقلال است. ایجاد فرهنگ ابتکار تحت رهبری کارکنان به کارکنان اجازه می‌دهد تا از مهارت‌های خود برای حل مشکلات، نوآوری و کمک به شرکت در دستیابی به اهداف خود استفاده کنند. رشد تصاعدی زمانی اتفاق می‌افتد که چندین متخصص با هم در جهت اهداف کلیدی تجارت باهم کار کنند و اگر در سمت مدیریت یا رهبری کار می‌کنید، یادگیری نحوه توانمندسازی تیم‌تان می‌تواند به موفقیت آن‌ها کمک کند. در این مقاله، ما در مورد نحوه کنترل کارمندان و راه ‌های تشویق آن در یک سازمان را مورد بحث قرار می‌دهیم.
نظارت و ارزیابی (M&E) امکان ارزیابی عملکرد یک پروژه را فراهم می‌کند. فرق بین نظارت و ارزیابی این است که نظارت یک فعالیت مستمر است و در سطح عملکردی مدیریت انجام می‌شود، در حالی که ارزیابی یک فعالیت دوره‌ای است که در سطح تجاری انجام می‌پذیرد. نظارت و ارزیابی دو ابزار مدیریتی هستند که به حفظ کنترل فعالیت ‌ها و همچنین ارتقای سطح عملکرد سازمان کمک می‌کنند. هر دوی این‌ها برای یک سازمان حیاتی هستند تا بتواند پیشرفت برنامه‌ها و پروژه‌های خود را زیر نظر بگیرد. با این حال، فرق بین نظارت و ارزیابی در نحوه جمع آوری  اطلاعات و نتیجه گیری با یکدیگر می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از آخرین اخبار و اطلاعات یسناپارس مطلع شوید!

پیمایش به بالا